Coronavirus. Premierul Italiei, avertisment: Nu am atins apogeul!

Premierul Italiei, Giuseppe Conti, a lansat un avertisment privind evoluţia coronavirusului şi a anunţat că nu s-a atins încă apogeul în peninsulă. 

"Dacă vom continua să stăm acasă, evitând contactele riscante, vom fi mai eficienți în oprirea virusului. Oamenii de știință ne spun că încă nu am atins apogeul, acestea sunt săptămânile cele mai riscante și avem nevoie de precauție maximă. Nu putem lăsa garda jos. Este cea mai importantă provocare din ultimele decenii, pentru a o câștiga este nevoie de contribuția responsabilă a 60 de milioane de italieni.", a declarat Conti într-un interviu pentru Corriere de la Sera, citat de RADOR. 

Când poate fi schimbată strategia

Premierul italian a spus şi când ar putea fi schimbată strategia, dar şi dacă Italia ar trebui să recurgă la testarea întregii populaţii, precum în Coreea de Sud. 

"Trebuie să așteptăm câteva săptămâni pentru a verifica rezultatele deciziilor noastre, inspirate din indicațiile comitetului tehnico-științific. În rest, nu sunt necesare noi interdicții, acum este important să le respectăm scrupulos pe cele care au fost deja impuse. Activitățile motorii sunt permise, dar mersul la alergat toți împreună este interzis. Primarii au făcut bine că au închis parcurile, iar poliția face bine privind combaterea adunărilor. Din păcate, acest lucru se aplică și bisericilor. Știu că cer mult, dar trebuie să ne pregătim pentru a face față perioadei de vârf a infecției și este bine să stăm toți acasă.", a mai spus Giuseppe Conti. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel