Coronavirus: Polonia, decizie radicală, în pofida creşterii numărului de cazuri de contaminare

Polonia redeschide saloanele de înfrumuseţare, cafenelele, restaurantele precum şi unităţi de învăţământ, a anunţat miercuri premierul Mateusz Morawiecki, anunţând noi măsuri de relaxare, în pofida unei creşteri uşoare a numărului de cazuri de contaminare, relatează AFP.

Şeful guvernului a subliniat totuşi că purtarea măştii de protecţie şi distanţarea socială vor rămâne obligatorii după 18 mai, data intrării în vigoare a noilor dispoziţii. Această ţară din UE, cu 38 de milioane de locuitori şi unde testele pentru coronavirus rămân limitate, a înregistrat o creştere a numărului de cazuri de COVID -19 în această săptămână după ridicarea unei serii de măsuri restrictive în urmă cu 10 zile.

Numărul de noi persoane infectate în ultimele 24 de ore a atins un nivel maxim marţi, cu 595 de cazuri confirmate, conform statisticilor oficiale ale Ministerului Sănătăţii. Polonia a autorizat săptămâna trecută redeschiderea hotelurilor, a centrelor comerciale şi a creşelor, însă alegerile prezidenţiale din 10 mai au fost amânate în ultimul moment, când pregătirile pentru un scrutin inedit prin corespondenţă s-au transformat într-un haos legal şi tehnic, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel