Coronavirus: Poliția din Kenya este anchetată pentru uciderea a trei persoane diferite, printre care și un copil de 13 ani

Amenințarea noului coronavirus a fost folosită ca pretext de unele state ale lumii, care au încălcat flagrant drepturile omului.

Amenințarea noului coronavirus a fost folosită ca pretext de unele state ale lumii, care au încălcat flagrant drepturile omului, conform The Guardian.

În Kenya, situația este extremă, după ce poliția din țara est-africană a fost acuzată de trei ucideri de vineri până astăzi, în timp ce se asigura că persoanele respectă carantina.

Împușcat la balcon

Un băiat de 13 ani, Yasin Hussein Moyo, a fost împușcat în stomac în timp ce era la balcon cu alți copii. Ei priveau acțiunile poliției dintr-un aglomerat cartier de la marginile capitalei Nairobi.

Familia sa l-a înmormântat astăzi, iar inspectorul general al Kenyei a cerut investigări ce includ cercetarea fiecărei arme care participat la scenetă. Un vecin a declarat, pentru Associated Press, că a văzut un polițist țintind la clădire.

Alt abuz al poliției

Între timp, în al doilea cel mai mare oraș al Kenyei, Mombasa, un taximetrist a murit după ce a fost bătut de poliție. Hamisi Juma Mbega a fost ucis în bătaie, după ce a încălcat regulile pentru a transporta o femeie gravidă la spital.

Kenya are până acum 59 de cazuri de coronavirus, incluzând și un deces.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel