Coronavirus. Mitropolia Banatului asigură hrana caldă şi produse alimentare pentru familiile izolate

Mitropolia Banatului asigură hrana caldă şi produse alimentare necesare pentru familiile izolate la domiciliu din judeţ. 

Mitropolia Banatului răspunde astfel tuturor apelurilor venite de la ISU şi de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş, scrie Agerpres. 

"Urmare a situaţiei din ţară şi din străinătate cu privire la răspândirea virusului COVID-19, care afectează atât de multe persoane, cu binecuvântarea ÎPS Ioan Mitropolitul Banatului, Arhiepiscopia Timişoarei a răspuns la toate apelurile venite din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş şi a Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, asigurând hrană caldă şi produse alimentare pentru familiile aflate în izolare în diferite localităţi din judeţul nostru", a informat Mitropolia Banatului, pe site-ul său oficial.

Cu toate că au fost întrerupte cursurile, având în vedere situaţia existentă, personalul administrativ de la cantina Liceului Teologic "Sfântul Antim Ivireanul" din Timişoara a preparat hrană caldă în aceste zile pentru persoanele afectate de această boală.

Produse pentru dezinfectarea școlilor și a mijloacelor de transport 

Totodată, Mitropolitul Ioan al Banatului s-a implicat şi în procurarea produselor pentru dezinfectarea şcolilor şi a mijloacelor de transport în comun din oraş.

Având în vedere protocolul încheiat între Arhiepiscopia Timişoarei şi Direcţia de Sănătate Publică Timiş, eparhia este disponibilă să acorde sprijin pe mai departe pentru solicitările venite din partea autorităţilor locale, astfel încât limitarea răspândirii acestui virus să fie o prioritate atât pentru instituţii, cât şi pentru familii.

Îndemn la sprijin 

În acest sens, ÎPS Ioan al Banatului le recomandă tuturor protopopilor şi preoţilor din Arhiepiscopia Timişoarei să îi cerceteze pe credincioşii din parohiile lor care au nevoie de acest sprijin şi să îndemne, pe cât se poate, ca fiecare dintre cei afectaţi sau aflaţi în carantină să fie responsabili de măsurile impuse de autorităţile de sănătate publică, pentru a se preveni pe cât este posibil răspândirea acestui virus.

În momentul de faţă, în judeţul Timiş sunt în izolare la domiciliu 495 de persoane şi 61 sunt carantinate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel