Coronavirus la animale. Precizări de ultimă oră de la veterinari

Medicul veterinar Dan Lescai a făcut o serie de precizări după ce s-a aflat că un tigru de la Grădina Zoologică din New York a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus.

Un tigru de la Grădina Zoologică din Bronx, New York, a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus. Autorităţile federale şi specialiştii de la grădina zoologică spun că este primul caz de infectare cu noul coronavirus înregistrat la un animal în SUA, dar şi în rândul tigrilor de pe glob.

Rezultatele testului i-au luat prin surprindere pe specialişti, iar noua descoperire a ridicat semne de întrebare privind transmiterea virusului la animale.

„Pentru moment, situaţia ştiinţifică este schimbătoare de la o zi la alta. Cele mai noi informări sunt vechi de câteva ore, zile. Practic ne spun că nu există, momentan, nicio dovadă ştiinţifică a trecerii a acestui virus de la câini sau pisici către om. (...) De la animalul de companie către om este o lipsă de evidenţă pentru aşa ceva în acest moment (...) Se cunosc prea puţine lucruri să tragem nişte concluzii finale. Este bine ca recomandare generală, din moment ce ştii că eşti bolnav, să protejezi şi animalul de companie. Astfel de recomandări au fost făcute şi de cercetători din China şi Taiwan care au produs articole ştiinţifice pe la jumătatea lunii februarie. Una din recomandări era ca persoanele bolnave să evite intrarea în contact cu animalele de fermă din gospodărie”, a spus Dan Lescai, medic veterinar, luni, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel