Coronavirus: Italia trece pragul de 10.000 de morţi

Numărul deceselor înregistrate în Italia din cauza coronavirusului a crescut sâmbătă cu încă 889, faţă de recordul de 969 consemnat vineri, ajungând în total la 10.023, conform datelor anunţate de Protecţia Civilă italiană.

În acest timp numărul noilor cazuri de COVID-19 a crescut cu 5.974, faţă de 5.909 în ziua anterioară, totalul lor fiind de 92.472. Până în prezent 12.384 de pacienţi s-au recuperat în urma bolii, în timp ce la terapie intensivă se află 3.856, faţă de 3.732 vineri.

Vaticanul a anunţat sâmbătă că testele efectuate la reşedinţa unde locuieşte Papa Francisc au demonstrat că suveranul pontif în vârstă de 83 de ani şi colaboratorii săi apropiaţi nu au coronavirus, informează Reuters.

170 de persoane din Vatican au fost testate pentru noul coronavirus, iar şase au avut rezultate pozitive, printre acestea numărându-se un oficial care locuieşte în reşedinţa Santa Marta, transmite Agerpres.

"Pot confirma că nici Sfântul Părinte, nici cele mai apropiate ajutoare ale sale nu se numără printre acestea", a declarat purtătorul de cuvânt, Matteo Bruni, citat într-un comunicat emis de Vatican.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel