Coronavirus Italia. Giuseppe Conte: ”Tocmai AM SEMNAT decretul”. Decizia momentului

Giuseppe Conte, premierul Italiei, a anunțat, în urmă cu un minut, pe pagina de Facebook, că a semnat un nou decret cu măsuri pentru Italia, după anunțurile de ieri. 

”Așa cum a fost anunțat ieri seară, începând de mâine, toate activitățile de producție care nu sunt strict necesare și indispensabile pentru a ne garanta bunuri și servicii esențiale vor rămâne închise în toată țara. Aici decretul pe care tocmai l-am semnat” a anunțat Giuseppe Conte, premierul Italiei, pe Facebook. 

DECRETUL, cu aproximație: 

ART. 1

1. Pentru a combate și a împiedica răspândirea virusului COVID-19, se adoptă următoarele măsuri pe întreg teritoriul național:

a) toate activitățile de producție industrială și comercială sunt suspendate, cu excepția celor indicate în anexa 1 și cu excepția celor prevăzute mai jos. Activitățile profesionale nu sunt suspendate. (...) 

b) este interzis ca toate persoanele fizice să se deplaseze cu mijloace de transport publice sau private, într-o municipalitate diferită de cea în care se află în prezent, cu excepția nevoilor de muncă dovedite, de urgență absolută sau din motive de sănătate; Întoarcerea la domiciliu, acasă sau reședință este permisă. 

c) activitățile de producție care ar fi suspendate în conformitate cu litera a) pot continua, în orice caz, dacă sunt organizate prin distanțare socială. 

d) activitățile care sunt funcționale pentru a asigura continuitatea lanțurilor de aprovizionare a activităților menționate în anexa 1, precum și a utilităților publice și a serviciilor esențiale menționate la litera e) sunt întotdeauna permise, sub rezerva comunicării către prefectul provinciei unde este amplasată activitatea de producție, în care sunt specificate în special companiile și administrațiile care beneficiază de produsele și serviciile referitoare la activitățile permise; prefectul poate suspenda activitățile menționate mai sus dacă consideră că nu există condițiile menționate în perioada anterioară. Până la adoptarea măsurilor de suspendare a activității, aceasta este exercitată în mod legitim pe baza comunicării făcute. 

e) activități care oferă servicii de utilitate publică, precum și servicii esențiale în conformitate cu legea nr. 146. Cu toate acestea, suspendarea serviciului pentru publicul muzeelor și al altor institute culturale și locuri menționate la articolul 101 din codul patrimoniului cultural, precum și a serviciilor referitoare la educație unde nu sunt furnizate la distanță, rămâne neafectată. 

f) producerea, transportul, comercializarea și livrarea de medicamente, tehnologie medicală și dispozitive medico-chirurgicale, precum și produse agricole și alimentare. De asemenea, este permisă orice activitate funcțională pentru soluționarea situațiilor de urgență. 

g) sunt permise activitățile instalațiilor cu ciclu de producție continuă, sub rezerva comunicării către prefectul provinciei în care se află activitatea de producție, din a cărei întrerupere rezultă daune grave ale instalației în sine sau un pericol de accidente. Prefectul poate suspenda activitățile menționate mai sus dacă consideră că condițiile menționate în perioada anterioară nu există. Până la adoptarea măsurilor de suspendare a activității, aceasta este exercitată în mod legitim pe baza declarației făcute. 

h) sunt permise activități ale industriei aerospatiale și de apărare, precum și alte activități de importanță strategică pentru economia națională, sub rezerva autorizării prefectului provinciei în care se află activitățile de producție.

2. Prefectul informează președintele regiunii sau provincia autonomă, ministrul de interne, ministrul dezvoltării economice, ministrul muncii și politicilor sociale și forțele de poliție cu privire la comunicările primite și la măsurile emise.

3. Companiile ale căror activități nu sunt suspendate respectă conținutul protocolului comun care reglementează măsurile de combatere și împiedicare a răspândirii virusului covid-19 la locul de muncă semnat la 14 martie 2020 între Guvern și părți sociale.

4. Companiile ale căror activități sunt suspendate din cauza prezentului decret completează activitățile necesare suspendării până la 25 martie 2020, inclusiv transportul de mărfuri în stoc.

Art. 2

(Dispoziții finale)

1. Dispozițiile prezentului decret sunt aplicabile începând cu 23 martie 2020.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel