Coronavirus Italia. 99,2 la sută dintre victime aveau şi alte boli

Un studiu al Autorităţii Naţionale de Sănătate din Italia arată faptul că 99,2 la sută dintre persoanele înregistrate ca victime ale noului coronavirus în peninsulă sufereau de cel puţin alte trei afecţiuni. 

Acest studiu, citat de Bloomberg, ar putea arăta de ce statistica victimelor din Italia, unde 8 la sută din totalul persoanelor infectate au murit, este mai mare decât în alte ţări. 

Autoritatea Naţională de Sănătate a examinat dosarele medicale a 18 la sută dintre cei care au murit de coronavirus şi a aflat că doar trei victime, adică 0,8 la sută din total, erau complet sănătoase înainte. Aproape jumătate dintre victime aveau cel puţin alte trei afecţiuni şi un sfert aveau una sau două afecţiuni. 

75 la sută dintre cei infectaţi aveau o tensiune arterială mare, 35 la sută aveau diabet, iar o treime dintre infectaţi sufereau de afecţiuni ale inimii, mai spune studiul. 

Cine se îmbolnăveşte

Vârsta media a celor care au fost ucişi de coronavirus în Italia este de 79 de ani şi jumătate. Pânî pe 17 martie, doar 17 persoane sub 50 de ani au fost ucise de COVID 19, iar victimele sub 40 de ani erau bărbaţi cu serioase probleme medicale. 

Cu toate că noile statistici indică o scădere în ceea ce priveşte răspândirea infecţiei, un alt studiu arată că Italia ar subestima, de fapt, numărul real de cazuri, testând doar pacienţi care au simptomatologie. Conform Fundaţiei GIMBE, aproximativ 100.000 de italieni au contractat virusul. Aceste noi date ar însemna că şi numărul victimelor ar urca la aproximativ 2 la sută dintre cei infectaţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel