Iranul mobilizează armata pentru a lupta cu coronavirusul

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Iranul a eliberat temporar peste 54.000 de deținuți în efortul de a combate răspândirea coronavirusului în închisorile aglomerate, conform BBC. 300.000 de militari vor fi mobilizați pentru combaterea epidemiei.

Purtătorul de cuvânt al sistemului judiciar Gholamhossein Esmaili a declarat reporterilor că deținuții au fost eliberați după ce au fost testați negativ pentru Covid-19.  Măsura este temporară, a precizat Esmaili. The Guardian informează că ayatolahul Ali Khamenei a ordonat armatei să vină în ajutorul medicilor pentru combaterea epienmiei, iar 300.000 de militari vor fi mobilizați în acest scop.

Ministerul iranian al sănătății a anunțat că numărul cazurilor cnfirmate a crescut cu peste 50% pentru a doua zi la rînd, la 2.336. Abdul Reza Misri, vicepreşedintele Parlamentului din Iran, a anunțat că 23 dintre cei 290 de parlamentari iranieni au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus. Preşedintele Parlamentului de la Teheran le-a transmis parlamentarilor sănătoşi să nu mai intre în contact cu publicul.

Acesta i-a solicitat liderului suprem Ali Khamenei să prelungească decizia de suspendare a şedinţelor publice ale instituţiei. Boala a ucis în Iran cel puțin 77 de persoane în mai puțin de două săptămâni, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel