Coronavirus în România. Cîţu, anunţ despre majorarea pensiilor

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat dacă se mai măresc pensiile conform legii, în contextul pandemiei de coronavirus.

Florin Cîțu a afirmat, întrebat dacă vor fi majorate pensiile cu 40% de la toamnă, cum era programat, că în acest moment nu există o discuție despre pensii, însă rămâne de văzut la rectificarea bugetară. Ministrul de Finanțe a reiterat că totul depinde de execuția bugetară.

"Poate că e momentul să începem să discutăm despre așa ceva, dar vom vedea, doar spun că avem nevoie de fiecare resursă, pentru a opri această epidemie și este nevoie de efortul tuturor românilor, pentru a trece peste asta", a explicat Florin Cîţu la RFI, conform Mediafax. 

"Vom vedea la rectificare"

„În acest moment, nu există o discuție despre pensii, vom vedea la rectificare, dar așa cum am spus la începutul anului și până acum, totul depinde de execuția bugetară (...), dar trebuie să ne gândim că suntem într-un moment în care efortul bugetar este enorm pentru a susține foarte multe companii, persoane care intră în șomaj tehnic. Vom vedea dacă efortul bugetar mai poate... dacă mai putem să facem acest lucru în acel moment. Deocamdată, nu ne gândim la așa ceva, banii sunt în buget, dar merită o discuție, să vedem dacă putem să luăm resurse și să le folosim în altă parte, acolo unde este nevoie, pentru medicamente, pentru echipamente, pentru teste. Sunt niște bani acolo, care ar putea să fie folosiți pentru altceva, dar nu este o decizie pe care o iau eu, este o decizie pe care o vom lua când ne vom uita la execuția bugetară", a completat Cîțu. 

Când va da un răspuns

„Poate că e momentul să începem să discutăm despre așa ceva, dar vom vedea, nu vreau să mă pronunț astăzi, doar spun că avem nevoie de toate resursele, în special pentru a susține acele părți din economie care suferă astăzi și pentru partea de sănătate, cheltuieli de sănătate (...), deci avem nevoie de fiecare resursă, pentru a opri această epidemie și este nevoie de efortul tuturor românilor, pentru a trece peste asta" a conchis liberalul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel