Coronavirus în România. Bărbatul din Maramureș, la terapie intensivă. Streinu Cercel, informație de ultimă oră

Adrian Streinu Cercel, directorul Spitalului Matei Balș din București, a anunțat că pacientul infectat cu coronavirus, din județul Maramurș, are probleme respiratorii și ar putea fi intubat. 

Starea de sănătate a bărbatului din județul Maramureș care a fost infectat cu noul coronavirus s-a agravat, iar acum are probleme respiratorii. El se află la terapie intensivă, a precizat Adrian Streinu Cercel, în direct la România TV. 

”Pacientul din Baia Mare, județul Maramureș, are o serie de probleme respiratorii. Tratamentul pe care îl primește este unul complex pentru menținerea funcțiilor respiratorii. Bărbatul se află la terapie intensivă. Nu este o situație foarte gravă, dar ar putea fi intubat. Este o persoană tânără, are 45 de ani. Când și-a dat seama în Italia că are o problemă s-a dus la spital. De acolo l-au trimis acasă.

A ajuns singur în România 

A realizat că s-ar putea să se întâmple ceva mai grav și s-a urcat în mașină și a venit în țară, de unul singur. S-a dus la spital, s-a internat, iar după două zile medicii au constatat că starea sa de sănătate se agravează și dezvoltă insuficiențe respiratorii. Ulterior, a fost transferat la Clinica de Boli Infecțioase de la Cluj. Lucrurile nu sunt clare în ce direcție vor merge această disfuncție respiratorie, dar pentru a sufla în iaurt, ca să spun așa, este pus în terapie intensivă”, a precizat Adrian Streinu Cercel, în direct la România TV. 

Primarul din Baia Mare bănuia existența unui suspect

În cadrul emisiunii moderate de Violeta Romanescu, la România TV, a intervenit și primarul orașului Baia Mare, Cătălin Cherecheș. 

”Acel domn a fost transferat ieri la Clinica de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Soția dumnealui este o doamnă intelectuală care înțelege responsabilitatea de a sta izolată. Este singură. Doamna a fost testată de către medici. Din primele probe doamna nu are nicio problemă de sănătate. Eu am făcut acum două zile un comitet local pentru situații de urgență în care am întrebat dacă în Baia Mare există vreun suspect. Mi s-a spus că nu există niciun suspect și am întrebat din nou: sunteți siguri că nu există niciunul? Deși știam, aveam eu informațiile mele personale că există un suspect. Dar nimeni, nici DSP, nici alți factori relevanți nu au comunicat comitetului local acest lucru. Probabil că nu au vrut să creeze panică, deși vorbim de o structură instituțională”, a precizat Cătălin Cherecheș în direct la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel