Coronavirus în Iran. Toate cursurile suspendate

Autoritățile din Iran au luat măsuri sporite pentru limitarea extinderii coronavirusului. 

Autorităţile iraniene au decis joi, după închiderea şcolilor, suspendarea de asemenea a cursurilor în universităţi şi a oricăror evenimente sportive şi culturale, precum şi limitarea adunărilor religioase din cauza înmulţirii cazurilor de infectare cu noul coronavirus, informează agenţia EFE, scrie Agerpres. 

Epidemia cu coronavirusul COVID-19 se extinde în Iran, Ministerul Sănătăţii din această ţară anunţând joi cea mai semnificativă creştere a numărului cazurilor noi, respectiv 106 cazuri confirmate, dintre care şapte decese, astfel că numărul total al persoanelor infectate în Iran a ajuns la 245, dintre care 26 au decedat.

Anunțul ministrului iranian al Sănătății

Ministerul iranian al Sănătăţii a anunţat că, timp de cel puţin o săptămână, evenimentele sportive sunt suspendate sau se vor desfăşura fără spectatori şi nu vor mai avea loc concerte, expoziţii şi alte evenimente, inclusiv nunţi.

Cât despre adunările religioase, o temă foarte importantă în sistemul Republicii Islamice, vor fi limitate pelerinajele şi rugăciunile de vineri.

După ce în cursul dimineţii de joi a fost anunţată închiderea temporară a şcolilor, măsura a fost între timp extinsă şi pentru universităţi şi alte centre de învăţământ, fiind amânate şi examenele de limba engleză TOEFL şi IELTS.

Străzi semipustii în orașele iraniene

Străzile oraşelor iraniene sunt semipustii, la fel ca şi bazarele, în timp ce puţini oameni mai folosesc transportul public.

Autorităţile au asigurat că liniile de fabricaţie produc masiv măşti medicinale şi dezinfectanţi, dar în unele farmacii nu se mai găsesc.

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a mulţumit miercuri personalului medical pentru eforturile depuse şi şi-a exprimat speranţa că acest virus sinistru va fi în final controlat şi învins.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel