CORONAVIRUS. Grecia redeschide monumentele pentru vizitarori

După două luni de interdicţie din cauza coronavirusului, din 18 mai turiştii vor putea urca din nou pe Acropole, colina care domină Atena, au anunţat joi autorităţile din Grecia. De săptămâna aceasta, a început relaxarea restricţiilor impuse la jumătatea lui martie pentru combaterea epidemiei de COVID-19.

Din 18 mai va fi permis din nou accesul la monumente antice, dar muzeele vor reîncepe să-şi deschidă porţile abia de la jumătatea lui iunie, a anunţat ministrul culturii, Lina Mendoni. Ea a precizat că se vor aplica în continuare măsuri de distanţare socială şi de siguranţă. Spectacolele în aer liber vor putea fi organizate abia din iulie.

Siturile istorice sunt importante pentru atragerea turiştilor în Grecia, iar pandemia a dus la scăderea numărului de rezervări.

În faţa parlamentului din Atena, sute de muzicieni, actori şi alţi artişti au manifestat cerând sprijin. Unii dintre ei au oferit spectacole în direct online pentru publicul obligat la izolare încă din februarie, când s-a raportat primul caz de coronavirus în Grecia. "Suntem aici", afirma un mesaj scris cu cretă pe stradă, la Atena. În nordul ţării, la Salonic, mai mulţi muzicieni au cântat legaţi cu bandă alb-roşie pentru interzicerea accesului, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel