EXCLUSIV  Ce măsuri de protecție a luat Maria Grapini în fața noului Coronavirus, în IZOLARE. ”Sunt supărată”

Maria Grapini a vorbit, pentru DCNews, despre măsurile pe care le-a luat, în această perioadă, pentru a se proteja de infectarea cu noul coronavirus. Europarlamentarul le-a transmis și un mesaj românilor.

"De 11 zile nu am ieşit din casă"

"În primul rând, nu am plecat la Bruxelles. Conform celor decise acolo, lucrăm de la distanţă, online, în comisii şi această săptămână este de plenară. Vom şi vota pe un formular buletin de vot pe care îl expediem pe e-mail. 

De 11 zile, nu am ieşit din casă, să merg la cumpărături sau să ies în oraş. Am stat acasă. Mi-am luat mască pentru că, dacă a venit cineva să îmi aducă ceva, de exemplu, un curier, am ieşit afară la poartă cu masca. Am cumpărat soluţie pentru dezinfectat pentru că am mai găsit. Toată ziua, fiind acasă, dezinfectăm gresie, faianţă, clanţe. Am ţinut cont de ce a zis domnul doctor Musta şi preșurile de la intrare le-am îmbibat în soluţie cu clor. Regulile de igienă.

Dacă, la început, acum o săptămână, am ținut nepoţii la noi, am decis, împreună cu copiii, să nu îi mai ţinem pentru că aşa este recomandat, să nu stea cu oamenii mai în vârstă. Aştept să vedem ce se va mai întâmpla în viitor", a declarat europarlamentarul Maria Grapini pentru DCNews.

"Am foarte multe apeluri de la oameni. Au intrat în panică"

"Lucrez de la distanţă, am făcut foarte multe interpelări Comisiei Europene, am făcut amendamente în cele trei comisii din care fac parte - Transport, Piaţă internă şi Afaceri constituţionale. Răspund oamenilor din ţară. Să ştiţi că am foarte multe apeluri de la aceştia, legat de diverse probleme. Acum, au intrat în panică şi m-au întrebat ce fac oamenii peste 65 de ani. M-au sesizat, acum o săptămână - şi am transmis la Comitetul de Urgenţă - oamenii din Suceava, din spitale. M-au mai sesizat şi legat de faptul că medicii de familie nu au tot ce le trebuie la cabinete", a mai spus europarlamentarul.

"Sunt foarte supărată"

"Şi eu sunt foarte supărată pe faptul că nu s-a înţeles, mai ales de cei care au venit în ţară, să respecte regulie de a ieşi din casă. Dacă eşti conştient că ai venit dintr-o zonă afectată, chiar dacă nu ai fost încă testat, trebuie să respecţi regulile de autoizolare şi să declari cinstit de unde ai venit.

Românilor le recomand, în primul rând, protecția pe care şi-o asigură ei. Este cea mai sigură. Dacă nu au nevoie să meargă la un spital, lucrurile acestea de care am vorbit eu se pot face în casă, adică igiena. Și fără contact cu vecinii, fără petreceri. Restul lucrurilor ţin de administraţiile locale şi naţionale care, din păcate, sunt un pic dezorganizate. Cel puţin aşa constat eu din apelurile telefonice de la cetățeni. Să anunţe medicul de familie, dacă au un prim simptom", a spus Maria Grapini.

"Să sunăm persoanele singure"

"Românii să aibă multă încredere şi multă rigoare! Trebuie să înțeleagă faptul că este un moment de criză, cum nu am trăit niciunii din generaţiile de acum şi trebuie să ne conformăm din punct de vedere al disciplinei legat de contactul cu alte persoane. Şi chestiunea cu aprovizionarea... Nu este posibil să se ducă unul la farmacie să ia toate medicamentele de acolo, deşi nu le poate consuma, sau alimentele. Trebuie să se gândească că ceea ce au ei în surplus ar putea să fie în minus în cazul altora.

Şi mai multă solidaritate! Să sunăm persoanele singure, oamenii pe care poate nu am avut timp, în acest vârtej al vieţii, să îi sunăm. Să păstrăm o socializare nu fizică, dar să o păstrăm. Unii spun că s-ar putea să te plictiseşti acasă. Să ştiţi că nu! Se găseşte de lucru într-o gospodărie, de la citit, până la făcut curăţenie în dualpuri. Ai ce să faci, nu te plictiseşti", a mai spus Grapini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel