CORONAVIRUS. Germania, impact după relaxarea măsurilor

Germania a avut parte de o scădere a numarului de îmbolnăviri de COVID-19, care a ajuns la putin sub 1,500 de cazuri pe zi, comparativ cu peste 6,000 la începutul lunii aprilie. Totuși, după o săptămână de la relaxarea parțială a restricțiilor, Germania a continuat să înregistreze o creștere spectaculoasă a numărului de cazuri noi de coronavirus.

Potrivit celui mai recent bilanț publicat de Institutul de Sănătate Publică Robert Koch, rata de contaminare a crescut din nou la 1,1 (valoarea crucială este de 1.0).

Concret, la aproximativ o săptămână după ce cancelarul Angela Merkel a relaxat măsurile, autoritățile au raportat, marți, de aproape trei ori mai multe cazuri noi de infecții cu coronavirus, comparativ cu ziua precedentă (933 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, în raport cu cele 357 de infecții înregistrate luni), potrivit b1.ro.

Bilanțul total al infecțiilor în Germania a ajuns la aproape 173.000 de cazuri COVID-19 iar 7.667 de persoane și-au pierdut viața din cauza coronavirusului.

Germania a redeschis locurile de joacă, muzeele și bisericile și se pregătește să deschidă restaurantele, hotelurile și toate magazinele, dar și să repornească jocurile de fotbal profesioniste.

Cancelarul Angela Merkel a avertizat că, dacă rata de contagiune R0 va trece de 1, sistemul de sănătate german ar putea fi copleșit, notează Reuters.

În acest context, Merkel a prezentat criteriile pentru aplicarea unei „frâne de urgență" asupra măsurilor de relaxare, care ar putea fi aplicată în orice regiune unde numărul de noi infecții într-o perioadă de o săptămână depășește 50 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Trei districte au folosit deja acest mecanism, iar mai multe ar putea urma același exemplu.

Cancelarul a avertizat încă de la începutul lunii că își face griji pentru declanșarea unui nou val de cazuri de infectări cu noul coronavirus, dacă oamenii vor lăsa garda jos și vor uita de distanțarea socială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel