Coronavirus: Germania a început închiderea parţială a frontierelor

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Poliţia germană a început luni dimineaţă controalele la frontierele sale cu cinci ţări. Numărul intrărilor va fi redus masiv.

De la ora locală 08:00 (07:00 GMT), vehiculele venind din Franţa, Austria, Elveţia, Danemarca şi Luxemburg au început să fie controlate de către poliţiştii germani, care nu lasă să treacă decât transportul de mărfuri şi pe lucrătorii transfrontalieri.

În capitala ţării, Berlin, au fost interzise începând de sâmbătă toate evenimentele publice şi private cu peste 50 de persoane, în încercarea de a stopa răspândirea coronavirusului. Autorităţile locale au închis toate cinematografele, teatrele, sălile de concerte şi facilităţile sportive, inclusiv săli de sport şi studiouri de fitness, precum şi baruri, pub-uri, cazinouri şi cluburi, până cel puţin pe 19 aprilie. Restaurantele din Berlin vor rămâne deschise dacă se va păstra 1,5 metri distanţă între clienţi.

Pacienţii din spitale nu vor mai putea fi vizitaţi, conform noilor reguli, cu excepţia copiilor sub 16 ani şi a celor grav bolnavi. Bătrânii aflaţi în case de îngrijire nu vor mai putea primi vizitatori cu vârsta sub 16 ani.

Discuții la nivel european

Pe de altă parte, preşedintele francez Emmanuel Macron va discuta situaţia creată de coronavirus, cu accent pe introducerea controalelor frontaliere, cu cancelarul german şi cu preşedinţii Consiliului European şi Comisiei Europene, Charles Michel şi Ursula von der Leyen, a anunţat Palatul Elysee.

Discuţia dintre Macron şi Merkel intervine după ce Germania a introdus temporar, luni dimineaţă, controalele la frontierele cu Franţa, Austria, Elveţia, Danemarca şi Luxemburg.

Numărul deceselor cauzate în Europa de noul coronavirus a depăşit duminică pragul din 2.000, ceea ce reprezintă o treime din cele înregistrate în întreaga lume, unde se multiplică restricţiile impuse populaţiei şi cazurile de închidere a frontierelor, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel