Coronavirus. DSU: Se depun eforturi pentru operaţionalizarea câte unui centru de analize în cât mai multe judeţe

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă informează luni că în prezent se depun eforturi pentru operaţionalizarea câte unui centru de analize pentru coronavirus în cât mai multe judeţe. 

'În acest sens se desfăşoară procesul de instruire a personalului şi de achiziţie sau relocare a echipamentelor necesare pentru efectuarea testelor', se precizează într-o postare pe Facebook a DSU. Conform sursei citate, în acest moment analizele pot fi efectuate în 8 centre medicale, trei în Bucureşti şi câte unul în Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Constanţa şi Craiova.

'În prezent se depun eforturi pentru operaţionalizarea câte unui centru de analize în cât mai multe judeţe. În acest sens se desfăşoară procesul de instruire a personalului şi de achiziţie sau relocare a echipamentelor necesare pentru efectuarea testelor. La această dată sunt disponibile la nivel naţional 1.524 teste pentru diagnosticare moleculară.

Acestora li se adaugă alte 10.000 de teste pentru diagnosticare moleculară şi 40.000 de teste rapide care au fost achiziţionate deja şi vor fi distribuite către centre în această săptămână', informează sursa citată, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel