Coronavirus. Dr. Marinescu, de la Matei Balș: De ce crește numărul infectărilor în România

Adrian Marinescu, medic la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală, a explicat, miercuri, de ce crește constant, în această perioadă, numărul celor infectați cu coronavirus.

Adrian Marinescu, medic Institutul Matei Balș, spune că numărul celor aflați în carantină și autoizolare influențează cazurile în creștere de infectare cu coronavirus:

"Chiar dacă crește numărul de cazuri, trebuie să ne gândim că aproape toți dintre cei nou diagnosticați sunt deja monitorizați. Adică, erau în carantină sau erau în autoizolare și nu puteau transmite mai departe. Cred că în fiecare dimineață, când ne uităm la numărul de cazuri, ar trebui să ne gândim că pacienții nou diagnosticați sunt pacienți noi sau sunt pacienți care erau deja în autoizolare sau în carantină. Extrem de important. Legat de forme, cele mai multe sunt forme ușoare, medii sau chiar inaparente. În România, din fericire, în momentul de față, nu avem forme severe, care să necesite ventilație mecanică sau alt suport", a spus medicul.

Când va fi vârful?

"Sigur, creșterea va fi în continuare și știți cum ne putem da seama ușor? În momentul în care numărul persoanelor aflate în monitorizare, adică în carantină plus autoizolare, ei sunt testați, testele vin într-un interval de timp și sigur că vom avea cazuri pozitive și în continuare. E foarte greu de zis când va fi acel vârf. Nu ar trebui să ne gândim la o dată precisă, pentru că această dată depinde și de noi toți, adică de măsurile luate. Dacă vor fi scăpări cum au fost în ultimul timp - Gerota, situația cu aeroportul - lucrurile se pot complica. În momentul în care ascundem date, clar că vom avea un număr mare de îmbolnăviri, nu vor fi controlate sau vor fi controlate tărziu", a mai spus medicul Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș, într-o intervenție la Realitatea Plus, de miercuri.

Citește și: MAI - Nou bilanț Coronavirus Covid-2019, 18 martie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel