EXCLUSIV  Coronavirus. Cu ce s-a vaccinat, de fapt, profesorul Păunescu: Mi-a fost frică

Prof Dr Virgil Păunescu. Foto: DC Medical
Prof Dr Virgil Păunescu. Foto: DC Medical

Prof dr Virgil Păunescu, directorul Institutului de cercetări medicale OncoGen, și echipa sa, lucrează la un vaccin românesc împotriva COVID-19. Vaccinul, care e în fază de testare, va fi produs în colaborare cu Institutul Cantacuzino din București.  

La un moment dat, în cadrul interviului acordat DCNews și DCMedical, Virgil Păunescu a spus că s-a vaccinat. 

„V-ați autovaccinat cu un vaccin cu aceste 11 peptide?”, l-a întrebat Irinel Popescu.

„Nu, mi-a fost frică să mă vaccinez cu 11 peptide, m-am vaccinat cu două. Am făcut HLA, care e profilul imun. Ca să închizi o epidemie, ai nevoie ca 60 la sută din populație să fie vaccinată. Acoperirea noastră este de 95, 96 la sută. Am vrut să fac HLA-ul ca nu cumva să cad în cei doi la sută care nu au corespondent în peptidele astea. Și m-am vaccinat cu două peptide. (...) Prima problemă a fost - fiind o tehnologie total nouă - cu privire la doza potrivită. (...) Le-am dizolvat în dimetilsulfoxid și vitamina A. Doza cred că a fost un pic cam mare. M-am vaccinat cu 100 de micrograme. Patru picături. Mi-am dat seama din primul moment că doza e un pic cam mare pentru că dimetilsulfoxidul este iritant și am avut o senzație de usturime în nas. Nu știe ce, dar în mod normal nu ar trebui să simți nimic. A doua zi, au început dureri musculare și dureri articulare pe care a trebuit să le tratez. Nu foarte mari. Au durat cinci zile. Eu, în toate zilele și înainte, am făcut zilnic tot setul de analize posibil într-un laborator clinic normal, plus analizele dintr-un laborator de cercetare”, a explicat Virgil Păunescu.

„După cinci zile, mi-au trecut toate simptomele. A doua vaccinare este la o lună de zile. Dar noi eram în întârziere și m-am vaccinat la două săptămâni a doua oară. De data aceasta, am pus o picătură, un sfert din prima doză. Nu am mai simțit iritația, nu am mai avut niciun fel de iritație. Seara, dureri musculare, dureri articulare. Au durat vreo trei zile.”

Continuarea în materialul de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel