Coronavirus - cine plătește concediile medicale și gărzile făcute în plus

O mare problemă, dată fiind epidemia cu coronavirus, o reprezintă plata pentru concediile medicale ale persoanelor ținute în carantină și cea pentru gărzile medicilor mobilizați la frontieră.

Având în vedere că medicii au fost mobilizați din spitalele din județele de frontieră spre punctele de acces, unde iau temperatura, împart chestionare, dau consultații, dată fiind mobilizarea pentru epidemia de coronavirus, activitatea este non-stop.

În aceste condiții ”Cine asigură finanțarea liniilor de gardă suplimentare?" a întrebat jurnalistul Val Vâlcu, realizatorul Health Forum România III: FINANȚAREA SISTEMULUI DE SĂNĂTATE. FINANȚAREA TREBUIE SĂ URMEZE PACIENTUL?".

„Asta a fost preocuparea noastră de când am aflat de implicarea segmentului de asistență medicală primară și nu numai asta, ci și a direcțiilor de sănătate care vor fi cele care vor valida carantinare apersoanelor care au intrat în contact cu persoanele expuse la virus, și atunci pe site-ul Casei Naționale și pe site-urile Caselor Județene în momentul de față sunt emise niște instrucțiuni în legtură cu modalitățile de prescriere, eliberare și de decontare, sperăm. De astăzi, în momentul ăsta din CNAS pleacă o solicitare către Ministerul Finanțelor Publice pentru suplimentarea creditelor bugetare aprobate pentru decontarea acestei linii de finanțare pentru acest domeniu de asistență medicală, pentru decontarea concediilor medicale", a răspuns Adela Cojan, președintele CNAS.

Mai multe răspunsuri și informații pe dcmedical.ro 





Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel