Coronavirus. Cine îngrijește persoanele în izolare. Ordin MAI, finanțare din bugetul de stat

Raed Arafat a explicat, miercuri seara, ce se întâmplă cu persoanele puse în carantină, după ce s-a stabilit oficial că un român are coronavirus.

Secretarul de stat Raed Arafat a explicat, miercuri seara, într-o conferință de presă, cum sunt tratate persoanele puse în carantină, cum sunt îngrijite, cine le aduce de mâncare:

”Persoanele suspecte sunt puse în carantină la domiciliu 14 zile, pentru că este perioada de incubație, care are fazele ei. De ieri am dat dispoziție către toate prefecturile, prin care prefecții împreună cu toate Comitetele de Urgență își împart sarcinile conform competențelor, pentru a îngriji persoanele și pentru a asigura sprijinul persoanelor aflate în izolare. Asta înseamnă, conform ordinul MS pentru partea de carantinare și OUG 11 care a fost emisă pentru stocurile de medicamente și unde are un articol pentru partea de carantină, că finanțarea costurilor vine din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății, iar pe plan local, Prefectura, Comitetul pentru Situații de Urgență și autoritățile din cadrul comitetelor fiecare primește sarcini ce are de făcut, inclusiv sprijinul pentru asigurarea mesei, apă etc. pentru persoanele în carantină”, a declarat Arafat.

VIDEO Conferința de presă Victor Costache și Raed Arafat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel