Coronavirus. Ce se întâmplă cu Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo

Preşedintele comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo, Yoshiro Mori, a respins miercuri speculaţiile despre anularea competiţiei din cauza epidemiei de coronavirus.

'Eu nu iau câtuşi de puţin în considerare acest lucru', a afirmat Yoshiro Mori la un briefing de presă. Întrebat dacă organizatorii ar putea decide unele modificări în privinţa Olimpiadei, el răspuns: 'Eu nu sunt Dumnezeu, aşa că nu ştiu.' Mori s-a declarat bucuros că l-a auzit pe preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, arătându-se încrezător că JO 2020 se vor desfăşura conform programului.

Scolile sunt inchise

Mori a subliniat însă că organizatorii ascultă diverse opinii şi vor fi flexibili. 'Situaţia se schimbă în fiecare zi. Se schimbă în funcţie de loc. De aceea trebuie să răspundem într-o manieră flexibilă', a spus el. În Japonia, peste 1.000 de persoane au fost diagnosticate cu coronavirus, iar 12 dintre acestea au murit. Premierul japonez Shinzo Abe a cerut închiderea şcolilor în această lună, firmele îşi încurajează angajaţii să lucreze de acasă, iar evenimentele sportive sunt anulate ori au loc fără spectatori. Directorul executiv al comitetului de organizare a Jocurilor, Toshiro Muto, a indicat că vor fi monitorizate temperatura şi starea de sănătate a alergătorilor şi a staff-ului care vor lua parte la ştafeta torţei olimpice, ce va ajunge în Japonia pe 20 martie, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel