Coronavirus. Ce presupune starea de urgență. Piperea: Nu știu ce-i așteaptă

av Gheorghe Piperea
av Gheorghe Piperea

Gheorghe Piperea a reacționat după ce astăzi, președintele PMP, Eugen Tomac, a propus declararea stării de urgență din cauza numărului tot mai mare de persoane depistate pozitiv la testele pentru coronavirus.

"Mie nu-mi este teamă neapărat de starea de urgență pentru că nu cred că va fi atât de neatent către iresponsabil cineva din țara asta, astfel încât să declanșeze prin decret prezidențial starea de urgență. Mi-e teamă de neatenția oamenilor. Oamenii aceștia nu știu ce-i așteaptă, dacă se declanșează starea de urgență. În primul rând că țara nu va mai fi condusă de autoritățile civile, practic atribuțiile acestor autorități se sespendă, iar țara va fi condusă de Ministrul de Interne, prin Ordonanțe militare. Doi, țara va avea libertatea de circulație și libertatea de mișcare limitată, exact așa cum spune în Decretul de Instituire a stării de urgență. Țara se va aproviziona cu acele măsuri și cu acele servicii care vor putea să fie considerate sigure. În fine, presa, paginile de socializare, tot ceea ce înseamnă comunicare între oameni, va putea să se deruleze doar dacă, în prealabil, este aprobată prin Ordonanțe militare, de ministrul de Interne", a declarat Gheorghe Piperea, în direct la B1 TV.

Criza nu e atât de gravă încât să nu fie gestionată 

"Cer întregii populații și politicienilor să se abțină de la acest gen de solicitări, pentru că pe de-o parte, criza nu e atât de gravă încât să nu fie gestionată și pe de altă parte, starea de urgență este cel mai rău lucru care se poate întâmpla unei țări. Nu se poate ajunge acolo, așa, oricum, pentru că vine un mesaj pe Facebook sau un șef de partid care îi cere președintelui sau îl roagă pe președinte să declare stare de urgență. Să fim atenți la cuvinte totuși", a completat el. 

Citește știrea inițială: Tomac propune declararea stării de urgență

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel