Coronavirus. Cât de sigure sunt alimentele, cumpărate direct sau ONLINE

În contextul pandemiei de coronavirus, cetăţenii întregii lumi s-au orientat către aplicaţii prin care cumpărăturile pot fi făcute online. Dar cât de sigure sunt aceste alimente? 

Noul coronavirus se răspândeşte atunci când o persoană infectată tuşeşte fără să îşi acopere nasul şi gura. Micile particule din aer pot duce la infectare dacă sunt inspirate, dar şi dacă atingem o suprafaţă pe care au aterizat acestea. 

Astfel, supermarketurile pot reprezenta adevărate focare de infecţie, iar acest lucru este valabil şi în cazul cumpărăturilor făcute online. Profesorul Sally Bloomfield, de la Şcoala de Igienă şi Medicină Tropicală din Londra a venit cu explicaţii suplimentare, conform BBC. "Oamenii ating diverse obiecte din supermarketuri, le mută de colo colo, ating butoanele, benzile de la casele de marcat şi mai sunt şi în proximitatea altor persoane, inclusiv a curierilor. Există câteva metode prin care infectarea se poate evita. Trebuie să ne spălăm bine pe mâini ÎNAINTE, dar şi după ce facem cumpărăturile, să tratăm toate suprafeţele ca şi cum ar fi contaminate, ceea ce înseamnă că trebuie să evităm să ne atingem faţa după ce umblăm cu produsele, coşurile de cumpărături, sacoşe, etc şi să folosim metode de plată contactless", a spus aceasta. 

Şi, deşi mâncarea în sine nu este dovedită ca fiind un transmiţător al coronavirusului, acest lucru se poate întâmpla prin manevrarea ei de către alţi oameni. "În ceea ce priveşte mâncarea şi alimentele împachetate în diverse ambalaje, e important fie să le ţinem 72 de ore într-un loc ferit, fie să le dezinfectăm cu un spray şi să le lăsăm să se usuce. Ambalajele din plastic şi sticlă pot fi şterse direct cu dezinfectant. În ceea ce priveşte alimentele proaspete, fructe, legume, pe care ar fi putut să pună mâna mai multe persoane, este important să le spălăm bine înainte de a le consuma", a mai spus profesorul Bloomfield. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel