CORONAVIRUS, BILANȚ CONTROVERSAT în România. Medic: Ceva se întâmplă. Măsurile de prevenție clar nu s-au respectat

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate alte 325 noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, iar decesul a 10 persoane a fost raportat în același interval, transmite, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

S-au făcut aproximativ 2000 de teste rezultând 325 de cazuri de infectări. ”Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 677.259 de teste. Menționăm că raportarea este parțială, necuprinzând datele de la 12 laboratoare, dintre cele 112 care funcționează în prezent”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Matei Balş, la Antena 3, a spus că cifrele nu trebuie să ne sperie.

”Este clar că nu ne interesează doar numărul de îmbolnăviri, ci și de teste. N-a mai fost de mult timp un număr atât de mic teste. Ne interesează rata de pozitivitate. Aceste teste, chiar dacă sunt în număr mic, sunt testele care trebuiau făcute în mod obligatoriu la pacienții care aveau o mare probabilitate să fie infectați. Adică sunt pacienții care aveau afecțiuni respiratorii severe, erau acele situații când în mod obligatoriu testăm. Chiar dacă este un număr mic de teste, nu trebuie să ne gândim că dacă s-ar fi făcut 10.000 de teste ar fi fost aceeași rată de pozitivitate”, a zis medicul.

”Trebuie să ne gândim că ceva se întâmplă și că măsurile de prevenție clar nu s-au respectat. Ar trebui să tragem niște concluzii, să vedem ce avem de făcut de acum încolo”, a zis Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Matei Balş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel