CORONAVIRUS. Băsescu cere Armatei să patruleze în sate

Traian Băsescu a făcut o declarație controversată.

Acesta a cerut să se instaureze stare de urgență în contextul noului coronavirus.

Într-o intervenție la Digi 24, fostul președinte al României a afirmat că Armata română ar trebui să patruleze prin satele României pentru a se asigura că cetățenii respectă măsurile impuse de Guvern în ceea ce privește pandemia cu noul coronavirus.

„Decretul de instaurare a stării de urgență permite instituțiilor statului interimare sau în deplinătatea exercițiului să acționeze pe paliere extrem de largi. Starea de urgență dă voie Guvernului și instituțiilor să facă planul de acțiune care poate cuprinde foarte multe, inclusiv resurse financiare pentru companii. (...) Cheia este la ezitarea președintelui de a emite decretul pentru starea de urgență. În primul rând s-ar intra în legalitate. Oamenii sunt puși în carantină fără temei legal.

În situații de urgență se poate folosi inclusiv Armata. Ce bine ar fi dacă în mediul rural am putea să trimitem Armata, pentru că nu avem jandarmi și polițiști suficienți, să instituie obligația de a nu ieși din casă. Patrule militare puse în comune în așa fel încât cetățenii să se disciplineze. Știți ce mi se pare colosal? Oamenii aceștia (n.r. - românii din străinătate) sunt extrem de disciplinați în raport cu autoritățile statelor unde lucrează, dar când vin acasă peste noapte se transformă în oameni pentru care legea nu contează”, a precizat Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel