CORONAVIRUS. : Argentina, populaţia în carantină, Rio de Janeiro închide plajele şi restaurantele

Plajele din Rio, închse
Plajele din Rio, închse

Argentina a decretat joi intrarea în carantină a populaţiei sale, circa 44 de milioane de persoane, până la sfârşitul lunii, în timp ce Rio de Janeiro în Brazilia îşi va închide plajele şi restaurantele, pentru a încerca să oprească răspândirea pandemiei de coronavirus, transmite AFP.

Argentina este a doua ţară din America Latină, după Venezuela, care a decis măsuri atât de drastice, similiare cu cele luate în China şi mai multe ţări europene, printre care Italia, Spania şi Franţa. Preşedintele argentinian Alberto Fernandez a decretat joi intrarea în carantină 'preventiv şi obligatoriu' a tuturor locuitorilor, cu începere de vineri, până la 31 martie, din motive de sănătate publică.

'Este timpul să înţelegem că suntem pe cale de a avea grijă de sănătatea argentinienilor', a afirmat joi într-un discurs Alberto Fernandez. Argentina numără 128 de cazuri de coronavirus şi trei morţi.

La rândul său, statul Rio de Janeiro (Brazilia) a anunţat că va închide cu începere de sâmbătă pentru cel puţin două săptămâni plajele, barurile şi restaurantele, în faţa epidemiei de coronavirus. Decretul publicat de guvernatorul Wilson Witzel mai prevede suspendarea legăturilor terestre, maritime şi aeriene cu orice alt stat brazilian având cel puţin un caz de coronavirus confirmat, dar măsura trebuie validată de autorităţile federale.

Venezuela a anunţat deja luni intrarea în 'carantină totală' a ţării, efectivă de marţi. În Columbia, locuitorii capitalei Bogota se pregăteau vineri pentru exerciţii în mărime naturală de izolare la domiciliu prevăzută până luni. Scopul este de a pregăti populaţia cu o eventuală plasare în carantină.

Tot în America de Sud, Bolivia şi Peru aplică interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii. Autorităţile de la Lima au anunţat că au înregistrat primul deces joi. Chile, care a decretat miercuri 'stare de catastrofă naturală', a aprobat joi amânarea pentru 25 octombrie a unui referendum prevăzut în aprilie. Panama, în America Centrală, a anunţat joi suspendarea timp de o lună a tuturor zborurilor internaţionale, cu începere de luni, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel