Coronavirus. ANSVSA anunţă că stocul de medicamente este suficient

Stocurile de produse alimentare sunt suficiente pentru a satisface nevoile cetăţenilor, a anunţat, joi, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), care face un apel la calm către populaţie. 

Conducerea ANSVSA a avut discuţii în acest sens cu reprezentanţii industriei alimentare, care au dat asigurări că există stocuri suficiente de materie primă şi că producţia se desfăşoară în ritmul şi parametrii normali.

"Cu acest prilej, s-a menţionat despre existenţa procedurilor interne ale operatorilor, care au rolul de a asigura respectarea normelor şi cerinţelor de igienă, astfel încât produsele aflate la comercializare să fie sigure pentru consum', se arată în comunicatul autorităţii. Din punctul de vedere al operatorilor din industria alimentară, capacitatea de producţie a acestora este mai mare decât cererea actuală. 'Discuţii referitoare la stocurile de produse alimentare au avut loc şi cu reprezentanţii Marilor Reţele Comerciale, care au asigurat, la rândul lor, că există stocuri suficiente de produse alimentare şi că magazinele se aprovizionează în permanenţă. Marile magazine funcţionează cu un stoc de rulaj, iar, în funcţie de cererea zilnică, îşi ajustează stocurile şi producţia. În momentul de faţă, la operatorii economici din domeniul alimentar şi pe platformele logistice ale marilor magazine, există cantităţile necesare acoperirii solicitărilor de alimente din ultima perioadă", spun reprezentanţii ANSVSA, conform Agerpres.

Măsuri de protecţie în cazul fermelor

De asemenea, Autoritatea este în permanentă legătură cu reprezentanţii acestor entităţi şi monitorizează producţia şi comerţul cu alimente pe fiecare verigă a lanţului alimentar.

În cazul fermelor comerciale, acestea asigură cele mai bune măsuri de biosecuritate menite să împiedice, atât pătrunderea agenţilor patogeni care afectează animalele, cât şi pe cei care afectează omul. Prin acest plan de măsuri, fermierii asigură continuitatea livrării de animale către abatoare pentru sacrificare şi a necesarului zilnic de carne proaspătă.

ANSVSA este responsabilă pentru sectorul 'Alimentaţie şi agricultură' - Producţia şi furnizarea de hrană şi asigurarea securităţii şi siguranţei alimentelor, în conformitate cu prevederile din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 98/2010, privind identificarea, desemnarea şi protecţia infrastructurilor critice. Astfel, în responsabilitatea şi monitorizarea permanentă a ANSVSA sunt 53 de operatori economici care sunt desemnaţi 'Infrastructuri Critice Naţionale'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel