Coronavirus. 5 SFATURI CRuCIALE pentru ieşitul în spaţii publice

Chiar şi timpul stării de urgenţă, ieşitul din casă a fost permis. Chiar dacă a fost nevoie de declaraţie pe propria răspundere şi, în unele oraşe, de mască şi mănuşi de protecţie. Iată, însă, câteva sfaturi pentru a ne proteja în spaţiile publice de infectarea cu noul coronavirus, chiar şi după ridicarea stării de urgenţă. 

1. Purtaţi mască de protecţie 

Deşi iniţial s-a spus că măştile nu oferă neapărat o protecţie împotriva infectării, acum autorităţile impun purtarea măştii în spaţiile publice. 

De altfel, după 15 mai în toată ţara va fi obligatorie această măsură, în mijloacele de transport în comun şi în spaţiile publice închise. 

2. Nu ieşiţi din casă mai des decât aveţi nevoie 

Sloganul "staţi acasă" a fost impus pentru a proteja populaţia de infectarea cu noul coronavirus. Într-adevăr, statul în casă se poate dovedi obositor psihic, însă asta nu înseamnă că trebuie să ieşim zilnic afară pentru cumpărături, scrie cnet.com. 

Cel mai important este să facem cumpărăturile rapid şi, dacă se poate, pentru cât mai multe zile, ca să limităm ieşirile din casă. 

3. Nu folosiţi degetele 

Da, sună ciudat. Dar atunci când deschideţi uşi sau apăsaţi butoane de la lift, este mai igienic să folosiţi genunchii, cotul sau chiar piciorul. 

4. Păstraţi distanţa socială 

Distanţarea socială poate înseamna totul de la închiderea în casă până la limitarea contactului cu familia. Poate însemna chiar şi păstrarea unei distanţe rezonabile faţă de persoana din faţă la coada de la magazin. Dacă o persoană se apropie prea mult, puteţi să cereţi respectuos păstrarea distanţei sau să plecaţi şi să reveniţi ulterior în acel loc. 

5. Căutaţi variantele automate 

Vorbim aici de uşi, în special. În blocurile vechi, evident, nu se poate, pentru că uşile nu sunt automatizate. Dar dacă staţi la primele 3 etaje, nu folosiţi liftul, mergeţi pe scări. Evitaţi astfel contactul cu medii posibil contaminate şi faceţi şi mişcare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel