Coronavirus. Emilian Imbri, manager Spitalul Victor Babeș: Vreau să vă spun ceva îngrijorător / Spital ocupat în 6 ore

Spital
Spital

Emilian Imbri, managerul Spitalulului Victor Babeș din Capitală, susține că unitatea sanitară este pregătită pentru a putea primi pacienți cu coronavirus. O problemă ar putea fi lipsa furnizorilor de materiale sanitare. 

Emilian Imbri, directorul Spitalului Victor Babeș din Capitală, a intervenit în direct la România TV unde a vorbit despre capacitatea spitalului pentru posibilii infectați cu coronavirus, dar și despre necesarul pentru desfășurarea activității. 

”Din fericire, avem locuri. Nu aș dori să se ocupe aceste locuri. Am făcut rapid câțiva pași. Am externat pacienți în spitalele din București. În momentul de față avem în jur de 150 de locuri. Mâine și poimâine mai eliberăm în jur de 100 de locuri. Dar, vreau să vă spun că din ceea ce s-a întâmplat în Italia, un spital de 300 de locuri s-a ocupat când a ”înflorit”, ca să zic așa, epidemia, în 6 ore. (...) Mai tristă este situația că nu există un tratament specific. Se încearcă tratamente simptomatice. Din fericire, la noi, în București, cel puțin, nu avem persoane care sunt în stare gravă”, a precizat Emilian Imbri, directorul Spitalului Victor Babeș din Capitală, în direct la România TV

Lipsă de furnizori pentru medicamente și materiale sanitare 

Întrebat dacă există fonduri pentru tratarea pacienților infectați cu coronavirus, directorul Spitalului Victor Babeș a susținut că nu fondurile sunt problema ci lipsa de furnizori. 

”Pentru că s-au luat niște hotărâri, acum am avea bani, dar vreau să vă spun ceva foarte îngrijorător. Nu ai de unde să achiziționezi. Toți furnizorii noștri au spus că au comenzile blocate. Fie în Germania, fie în Polonia, fie în China. Și dacă ai de unde să achiziționezi, prețurile sunt.... să vă dau un exemplu. Noi cumpăram o mască la prețul de 0.16 bani, iar acum prețul uneia trece de cinci lei. Nu mai vorbim de combinezoane și alte materiale. Noi avem susținere atât din partea Ministerului Sănătății, cât și din partea Primăriei Capitalei”, a mai afirmat Emilian Imbri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel