CORONAVIRUS. Blue Air ia măsuri severe pentru cursele între România și Italia

Compania aeriană Blue Air a anunțat că implementează mai multe măsuri de siguranță în contextul extinderii noului coronavirus. 

În contextul alertei referitoare la răspândirea coronavirusului și al instalării situației de carantină în mai multe localități din Italia, Blue Air s-a mobilizat pentru a își transporta pasagerii în condiții de maximă siguranță, implementând următoarele măsuri suplimentare de prevenție:

- Verificări permanente ale funcționării corecte a filtrelor de aer din avioane; filtrele HEPA din aeronavele Blue Air au performanțe similare cu ale celor folosite pentru menținerea aerului curat în sălile de operații ale spitalelor, fiind capabile să capteze peste 99,97% din microbii aerieni din aerul filtrat

- Dezinfectarea, prin nebulizare, a tuturor aeronavelor noastre. Nebulizatorul este un aparat complet automatizat care nu permite nicio eroare umană. Acesta folosește substanțe testate împotriva bacteriilor, sporilor și virusurilor, ce pătrund în absolut toate spațiile aeronavei. După 6 minute de distribuție a substanței active, avionul devine complet steril.

- Suplimentarea numărului de măști și a cantității de gel dezinfectant

- Furnizarea de șervețele cu alcool, necesare pentru dezinfectarea mâinilor,

- Informarea permanentă a echipajelor și a pasagerilor cu privire la modalitățile de prevenție.

În plus, Blue Air a luat legătura cu factorii responsabili din Ministerului Sănătății, pentru a asigura corelarea acțiunilor proprii cu cele întreprinse de autorități la nivel național. 

Modificare gratuită a călătoriei

De asemenea, având în vedere faptul că unii pasageri pot decide să nu mai călătorească în această perioadă din cauza răspândirii COVID-19 în nordul Italiei, Blue Air oferă în mod gratuit serviciul de modificare a datei de călătorie.

”Toți pasagerii care au achiziționat un zbor internațional Blue Air, cu date de călatorie între 27 februarie și 15 martie 2020 (inclusiv), către sau dinspre Bologna, Florența, Milano sau Torino, și al căror bilet a fost emis până la 27 februarie 2020 inclusiv, vor putea să iși modifice datele de călătorie în mod gratuit, o singură dată, fără plata taxei de rebooking. Pasagerii vor achita numai diferența de tarif, acolo unde este cazul”, susțin reprezentanții companiei. 

Prevederi speciale se aplică pasagerilor care călătoresc în scop educațional și pasagerilor care fac obiectul unor restricții de călătorie emise de autoritățile italiene.

Ce trebuie să facă pasagerii 

Toți pasagerii care doresc să beneficieze de această gratuitate sunt rugați să contacteze call center-ul Blue Air pentru schimbarea datelor de călătorie.

Această modificare poate fi solicitată până la cu patru ore înaintea orei de zbor inițiale și nu se va aplica în cazul neprezentării la îmbarcare. Biletele nu sunt rambursabile.

Nu au fost anulate curse

”Confirmăm pe această cale faptul Blue Air nu a anulat niciun zbor.

Monitorizăm constant situația și, în funcție de evoluția acesteia, vom implementa toate măsurile necesare, păstrând ca prioritate siguranța pasagerilor și a echipajelor noastre”, se mai arată în comunicatul de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel