Arabia Saudită, decizie radicală de teama coronavirusului

Arabia Saudită a anunţat că suspendă 'temporar' intrarea pelerinilor care merg la Mecca pe teritoriul său cu scopul de a 'preveni pătrunderea noului coronavirus (Covid-19) în regat şi propagarea sa', a anunţat joi Ministerul de Externe saudit, citat de France Presse.

Guvernul saudit a decis să 'suspende temporar intrarea în regat pentru Umra (pelerinajul mic) şi vizitarea Moscheii Profetului', menţionează ministerul într-un comunicat.

Umra, care atrage în fiecare lună la Mecca mai multe zeci de mii de musulmani, este un pelerinaj ce poate fi efectuat în orice moment al anului, spre deosebire de Hajj, care poate fi efectuat doar la date precise ale calendarului lunar islamic (anul acesta Hajjul ar urma să aibă loc între sfârşitul lunii iulie şi începutul lunii august).

Arabia Saudită a suspendat de asemenea intrarea în ţară pentru călătorii cu vize turistice şi provenind din ţări afectate de coronavirus, potrivit unor criterii ce vor fi stabilite de autorităţile sanitare. 'Aceste proceduri sunt temporare şi sunt supuse evaluării continue de către autorităţile competente', a adăugat ministerul, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel