Dr. Imbri, despre impactul COVID-19 asupra medicilor: Ar fi fost SUFICIENT! Siguranță a superiorității

Managerul Spitalului Victor Babeș din București, dr. Emilian Ioan Imbri, a vorbit despre cum a ajuns România să fie la un pas de a se transforma într-o zonă roșie de infectare cu coronavirus, în condițiile în care se știa de cel puțin două luni de virus.

Dr. Emilian Imbri a spus, la un post Tv că, în primele luni, medicii nu au știut să se protejeze corect, iar acum, odată cu revenirea românilor de peste granițe, coronavirusul se transmite repede din contact în contact. Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătății a declarat, joi, că ”personalul medical a fost până acum descoperit, iar acest lucru ar trebui să se schimbe”, afirmație despre care dr. Imbri a spus:

”Există medici în țară care nu știu ce să facă vis-a-vis de protecție. Nu avem medici descoperiți, noi nu avem medici care nu știu să se acopere. Ca atare, dacă noi recomandăm populației să poarte mască pe față, mănuși în mâini, să se spele pe mâini foarte des și să nu ducă mâinile la față, același lucru ar fi trebuit să perceapă ca informație orice medic din România. Pentru a consulta un pacient despre care nu știi de unde vine, dacă este sau nu contact, ar fi fost suficient în această perioadă în care de mai bine de două luni de zile noi știm ce înseamnă infecția cu acest virus, știm că acest virus există și umblă printre noi, ar fi fost suficient ca medicii care consultă să poarte o mască, un halat de unică folosință și să își protejeze ochii și să poarte mănuși și să se spele la fel de des”, a explicat managerul.

Nu sunt ei vinovați

Medicii s-au infectat, dar nu este vina lor în totalitate, a mai pus Emilian Imbri:

”Modul de transmitere, în momentul de față, din ceea ce am învățat de la specialiști, este direct prin ceea ce se transmite vorbind sau tușind, și protejându-ți mucoasele ești protejat în zona asta. Au fost neglijențe, dar nu este vina corpului medical. Noi ani de zile am fost obișnuiți să trăim într-un mediu în care puteam să ne îmbolnăvim. Faptul că nu ne-am îmbolnăvit ne-a creat o siguranță a superiorității noastre față de orice fel de boală”, a mai spus el, la Realitatea Plus, joi seara.

Emilian Ioan Imbri, manager Spital Victor Babeș București

Ne-a surprins transmiterea comunitară

Practic, a confirmat medicul Imbri, așa am intrat în criza de Covid-19 în România, fiind, mai înainte de orice, o chestiune de mentalitate:

”Cred că noi, corpul medical, am așteptat să ni se dea câte un costum din acela alb, de cosmonaut, cum am văzut noi că au cei din China. Nu era nevoie! Ei, așteptând, ne-a surprins transmiterea comunitară, care a urmat rapid după ce au intrat în țară cei care fie declarau de unde vin, fie că nu declarau, dar au intrat și au transmis din contact în contact, în contact...”, a mai declarat dr. Emilian Ioan Imbri, managerul Victor Babeș.

Citește și: Dr Emilian Imbri: Sunt mii de români infectați cu coronavirus, dar nu au simptome

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel