Canada anunţă primul deces din cauza coronavirusului

Canada a anunţat luni un prim deces cauzat de coronavirus la un octogenar care a murit ca urmare a consecinţelor infecţiei într-un cămin de bătrâni din Columbia Britanică, informează AFP. 

'Suntem foarte întristaţi la aflarea veştii că unul dintre rezidenţi noştri din centrul de îngrijiri din Lynn Valley, care fusese contaminat cu Covid-19, a decedat ieri seară', a precizat pentru presă Bonnie Henry, o responsabilă în domeniul sănătăţii din această provincie din vestul Canadei. Persoana decedată suferea şi de alte probleme medicale, a precizat aceasta.

Alte două persoane din acest cămin de bătrâni, situat în North Vancouver, cu o capacitate de primire de circa 200 de vârstnici, precum şi două infirmiere ale unităţii au fost de asemenea infectate cu noul coronavirus, potrivit autorităţilor sanitare la nivel de provincie. În Canada au fost confirmate până luni 72 de cazuri de coronavirus, cele mai multe dintre acestea în Ontario şi Columbia Britanică, dar şi în Alberta şi Quebec.

Parlamentarul canadian Anthony Housefather a declarat postului CTV că a intrat în carantină autoimpusă după ce a aflat că unul dintre participanţii la o conferinţă la care asistase în Washington la începutul lunii martie a fost contaminat cu coronavirus, chiar dacă, potrivit propriilor declaraţii, se simte foarte bine. Cu câteva ore înainte de anunţarea primului deces, Canada a făcut apel la cetăţenii săi să evite croazierele din cauza riscurilor legate de epidemie, iar Ottawa se pregătea să repatrieze circa 240 de canadieni aflaţi la bordul pachebotului Grand Princess în California.

Astăzi, agenţia de sănătate publică din Canada le recomandă canadienilor să evite croazierele din cauza Covid-19', a anunţat, cu ocazia unei conferinţe de presă, directoarea agenţiei, Theresa Tam, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel