CORONAVI|Rus. ALDE Sibiu, soluţii pentru Guvernul Orban, incapabil de a lua măsuri

Ovidiu Gheorghe Tocaciu, președintele ALDE Sibiu
Ovidiu Gheorghe Tocaciu, președintele ALDE Sibiu

ALDE Sibiu vine cu propuneri în ceea ce privește rezolvarea crizei declanșate de coronavirus, dar și a românilor din Diaspora, de aducere a acestora în țară, în contextul în care Guvernul Orban pare depășit de situație.

"Deşi din luna decembrie se ştia de pericolul reprezentat de coronavirus, Guvernul Orban s-a preocupat exclusiv de numiri pe funcţii şi alegeri anticipate. În ianuarie, când pe plan global a devenit clar că urmează o pandemie şi toate ţările europene se dotau cu echipamente medicale, la noi singura preocupare a Guvernului Orban au fost alegerile anticipate. Când Raed Arafat a cerut în ianuarie termoscanere la aeroporturi, nu s-a putut. Nici măcar în februarie Guvernul Orban nu a făcut achiziţii, astfel că de două săptămâni se chinuie să mai găsească undeva materiale medicale necesare de cumpărat", precizează Ovidiu Gheorghe Tocaciu, președintele ALDE Sibiu într-un comunicat primit la redacție.

"Am crezut că odată cu apariţia primului caz de coronavirus în România Guvernul Orban va fi mai conştient de realităţile României. NU! Chiar în plină criză de coronavirus la noi în ţară a ales să mai blocheze câteva zile guvernarea ca să fie tot Ludovic Orban premier şi nu Cîţu. Doctorii se plâng că nu au suficiente echipamente de protecţie, dar Ministerul Sănătăţii declară că sunt destule. Din farmacii au început să dispară anumite medicmamente pentru diabet sau alte boli cronice.

Cele şase centru de testare a infecţiei cu coronavirus la nivel naţional nu fac faţă şi oamenii fac chete publice pentru achiziţia de noi linii de testare. Asta în timp ce în ultimele 3 luni, când Guvernul Orban trebuia să doteze România cu toate aceste echipamente, era mai preocupat să plătească 400 de milioane euro fraţilor Micula.

Mii de români doresc să se întoarcă acasă. Ei stau blocaţi în vămi şi Statul Român nu ridică un deget pentru ei. Aici credem că soluţia ar fi foarte simplă şi ar rezolva două probleme deodată. Guvernul poate mobiliza de la transportatori foarte multe autocare pentru aducerea românilor acasă, iar pentru perioda de carantină ar trebui închiriate hoteluri, toate acestea fiind plătite de către stat. Prin acest demers se sprijină şi mediul de afaceri, dar se repatriază şi românii. Sau cei din diaspora au fost buni doar când au mers la vot?"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel