Corina Martin, în lacrimi. Vești PROASTE pentru HoReCa, vești BUNE pentru turiști: "Toate țările la ZERO, la START"

Corina Martin, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică (FAPT), a vorbit dezamăgită despre discuția cu autoritățile, în ceea ce privește măsurile pentru HoReCa și redeschiderea hotelurilor și restaurantelor. 

"Am avut parte de dialog cu autoritățile, dar nu și de rezultate, iar din acest punct de vedere nu am ce să anunț. Am prezentat timp de trei ore propunerile noastre, zece măsuri pe care le considerăm imediat necesare a fi implementate și 50 de măsuri pentru termen mediu și lung, dar dialogul nostru continuă, pentru că din păcate a lipsit reprezentantul Ministerului Sănătății și nu am putut discuta exact", a declarat Corina Martin, în direct la B1 TV. 

Tudor Barbu a ales să întrerupă pentru câteva minute interviul cu Corina Martin, vizibil afectată de faptul că nici acum autoritățile nu vin cu un răspuns pentru repornirea turismului, iar apoi a revenit cu o întrebare cheie adresată atât ei, cât și lui Dragoș Petrescu, președintele HORA.

"O secundă vă rog, scoate-o un pic te rog, că nu dramatizăm nimic, se întâmplă în viața fiecăruia. Vreau să opresc Skype-ul cu ea un minut, pentru că țin la ea foarte tare, e un om pe care-l prețuiesc", a spus Tudor Barbu, oprind pentru câteva minute video-ul cu Corina Martin.

Întrebarea cheie care stă pe buzele tuturor. Se vor scumpi serviciile din turism sau nu? 

Întrebați dacă va fi în stare turismul românesc să nu "jupoaie" pielea de pe turiști pentru a-și scoate pagubele din această perioadă, Corina Martin și Dragoș Petrescu au răspuns:

"Fără îndoială că da și am mare încredere în toți colegii mei. Această criză ne-a adus pe toți, toate țările, la nivel zero. Suntem practic la un moment de start și din acest moment trebuie să dovedim fiecare dintre noi ceea ce poate destinația, ceea ce poate industria", a răspuns Corina Martin.

"Ne așteaptă un an foarte dificil înainte. Operatorii din restaurante nu vor crește prețul pentru că ne adresăm unei piețe foarte stresate și cu un buget limitat. Vor scădea sau vor rămâne aceleași prețuri în industrie, iar aceste costuri vor fi absorbite, din păcate, de către operator. Nu discutăm de un an în care vom face profit, ci vom limita pierderile. Piața ne va corecta și cine va călca strâmb, va plăti serios", a declarat Dragoș Petrescu, președintele patronatului HORA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel