Copil de 9 ani, mort la o zi după ce a fost confirmat cu COVID-19. "Nu dădea niciun semn, era fericit!"

Copil de 9 ani, mort la o zi după ce a fost confirmat cu COVID-19. Sursa: Pixabay
Copil de 9 ani, mort la o zi după ce a fost confirmat cu COVID-19. Sursa: Pixabay

Familia unui băiețel de 9 ani, răpus de Covid-19 în câteva ore, a lansat un avertisment în care îi roagă pe părinţi să fie extrem de precauţi pentru a-şi proteja familiile şi să nu ignore virusul periculos.

În data de 24 ianuarie, când J.J s-a dus la culcare, le-a spus părinţilor că îl doare puţin în gât, motiv pentru care tatăl i-a administrat un medicament pentru tuse. A doua zi, băiatul în vârstă de 9 ani nu mai putea să respire. La doar o zi distanţă, după ce a fost confirmat pozitiv pentru Covid-19, copilul s-a stins din viaţă.

„Nu era niciun semn. Ce s-a întâmplat? Era fericit, iubitor, plin de viață. A doua zi s-a stins" a declarat tatăl său, în vârstă de 38 de ani, din Vernon, Texas.

Familia a împărtăşit public povestea sfâşietoare pentru a-i avertiza pe ceilalţi copii că virusul poate fi extrem de periculos chiar şi pentru cei mici: „Nici în cele mai negre vise nu mi-am imaginat că se poate întâmpla aşa ceva, mai ales unui copil de 9 ani. Covid poate lovi pe oricine. Chiar poate” a mai adăugat tatăl.

„Nu pot respira! Nu pot respira! Ajutor!”

„Nu pot respira! Nu pot respira! Ajutor!”, și-a amintit tatăl. „S-a așezat pe scaun și a căzut pe podea. A început apoi să sângereze din gură și nas”. Mama lui J.J., Priscilla, a sunat la 911 și o ambulanță l-a dus de urgenţă la un spital din oraş. Medicii i-au făcut două teste COVID-19. Testul rapid a fost negativ, dar celălalt test a fost pozitiv. I-au făcut apoi o verificare cu raze X şi au descoperit că pămânii îi erau plini de fluid.

Câteva zeci de minute mai târziu, băiatului i se aplicau manevrele de resuscitare. "Au trecut 32 de minute și i-au făcut CPR 32 de minute, ceea ce a fost teribil pentru că a rămas cu leziuni cerebrale", a continuat tatăl.

Medicii l-au transferat la centrul medical pentru copii Cook din Fort Worth. Familia a fost nevoită să conducă o oră cu maşina pentru a-şi vedea fiul. „Ne-au spus că inima și plămânii lui erau atât de afectaţi încât ar fi un miracol dacă ar supraviețui. Dar n-ar conta oricum, pentru că atunci când au trebuit să-i facă manevrele de resuscitare creierul său a cedat”.

“Nu ştiu cum s-a infectat. El a fost întotdeauna sub supravegherea noastră, niciunul nu mai avea virusul în organism, iar când ieşeam afară toţi purtam măşti”, a mai spus părintele. „Am stat lângă el toată noaptea şi nu s-a mişcat. Au venit doctorii şi mi-au spus că inima lui este din ce în ce mai slabă şi că probabil nu va rezista. La o oră jumătate distanţă s-a stins. Inima lui a cedat până la urmă”, a explicat tatăl, conform ŞtiriDiaspora.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel