Copil de 4 ani, UCIS de COVID-19. Mihai Craiu: Vor rămâne indiferenți la vestea CUTREMURĂTOARE

Medicul Mihai Craiu a vorbit despre cazul copilului de 4 ani care a murit din cauza COVID-19 și a explicat ce înseamnă această boală pentru copii.

"Evident că nimic nu poate convinge o persoană închistată în propriile convingeri legate de COVID-19. Cei care se opun, cu insistență, măsurilor de limitate a infecției cu noul coronavirus probabil vor rămâne indiferenți la vestea cutremurătoare a primului deces al unui copil infectat în România. Este un băiețel de doar 4 ani.

Știm că infecțiile acute pot să omoare persoane de orice vârstă, de la copii nenăscuți până la seniori cu vârste apreciabile. Infecțiile acute pot sfârși viața unor persoane extrem de fragile, cu multe comorbidități sau a unora care nu au nici o maladie cunoscută. Deci trebuie să plasăm această știre tragică într-un loc de unde putem învăța ceva. Acel CEVA care să reducă la maximum probabilitatea repetării acestui scenariu.

Cifra ascunsă

Copiii pot fi infectați cu SARS-CoV-2. Dar fac în general forme ușoare de boală, astfel încât ei ajung mult mai rar decât adulții în spital. Știm, din datele de monitorizare din SUA, că doar 10.6% din cei diagnosticați COVID-19 sunt copii.

Acest procent foarte mic ascunde totuși o cifră remarcabilă - 657 572 copii. Din toată această cifră impresionantă, o minoritate au fost spitalizați - intre 0.2 și 7.9% din toate cazurile pediatrice raportate de fiecare stat al SUA, în parte. 17 state ale SUA nu au raportat deloc decese la copil iar în restul decesele pediatrice sunt cuprinse între 0 - 0.24% din toate decesele asociate COVID-19.

Din punctul meu de vedere, ca pediatru și părinte, sunt de reținut 2 aspecte

:1. Decesele produse de noul coronavirus sunt, la copil, mult mai rare decât cele prin accidente/crime (1865 în SUA in 2016) sau înec (995 - idem).

2. Trebuie să respectăm toate regulile de prevenție pentru a nu mai infecta persoane fragile care ar putea muri... inclusiv copii.", a scris Mihai Craiu pe Facebook.

VEZI ȘI: COVID-19. Primul COPIL răpus de coronavirus în România

Evident că nimic nu poate convinge o persoană închistată în propriile convingeri legate de COVID-19. Cei care se opun,...

Publicată de Spitalul Virtual pentru Copii pe Duminică, 11 octombrie 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel