Copiii cu vârsta de până la 10 ani, risc mai MIC de răspândire a Sars-CoV-2 decât adulții - STUDIU

Copiii cu vârsta de până la 10 ani, risc mai MIC de răspândire a Sars-Cov-2 / Foto: Pixabay
Copiii cu vârsta de până la 10 ani, risc mai MIC de răspândire a Sars-Cov-2 / Foto: Pixabay

Copiii cu vârsta de până la 10 ani prezintă un risc mai mic de răspândire a coronavirusului decât adulții, sugerează un nou studiu.

Copiii cu vârsta de până la 10 ani prezintă un risc mai mic de răspândire a Sars-Cov-2 decât adulții, sugerează noi cercetări privind transmiterea coronavirusului.

Un studiu german a constatat că micuții produc mai puține picături de „aerosoli” care pot transmite COVID-19 decât adulții, scrie The Independent. Aerosolii, picăturile mici care sunt emise atunci când respirăm, sunt al doilea mod cel mai frecvent de răspândire a coronavirusului, după picăturile mari care provin din tuse sau strănut.

„Copiii de vârsta de școală primară emit același volum de particule atunci când vorbesc ca și adulții atunci când respiră.”, a declarat profesorul Mürbe.

Studiul, important pentru redeschiderea școlilor

Expertul a afirmat că acest studiu ar trebui să le permită oficialilor germani din domeniul sănătății publice să „evalueze mai bine riscul de infecție” atunci când se iau în considerare regulile pentru școlile primare.

Studiul, realizat de Universitatea Tehnică din Berlin și de spitalul didactic Charite, a examinat picăturile de aerosoli emise de copii cu vârsta cuprinsă între 8 și 10 ani de la corurile de copii din Berlin.

„Volumul redus de aerosoli și disponibilitatea testării înseamnă că putem evalua mai bine riscul de infecție și putem stabili condițiile potrivite atât în ​​clasă, cât și pentru activități extracurriculare.”, a spus prof. Mürbe.

Vaccinarea copiilor



Școlile din Germania s-au redeschis în februarie, dar multe părți ale țării au menținut clase mai mici închise și insistă asupra distanțării sociale atunci când vine vorba de activități extrașcolare, cum ar fi cântatul la cor. Germania intenționează să pună la dispoziție suficiente doze de vaccin anti-COVID pentru a oferi o primă doză tuturor copiilor cu vârsta de peste 12 ani până la sfârșitul lunii august, a precizat joi Ministerul Sănătății din această țară. După un început lent al lansării  campaniei sale de vaccinare, Germania a crescut ritmul vaccinărilor și a impus măsuri de blocare la nivel național, care sunt acum ridicate.

Cu peste 40% din populația de aproximativ 83 de milioane care au primit cel puțin o doză, atenția se îndreaptă acum către problema extinderii vaccinărilor la adolescenți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel