Cooperarea economică România-Japonia, discutată de ministrul Mănescu şi ambasadorul Japoniei la Bucureşti

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, l-a primit, joi, pe ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Hitoshi Noda, printre temele de discuţie regăsindu-se şi cea a proiectului Magistralei 6 de metrou din Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis Agerpres, "interlocutorii au evidenţiat că o componentă importantă în dezvoltarea relaţiilor bilaterale este aceea a dimensiunii economice, unde au fost făcuţi paşi importanţi, potenţialul fiind însă mult mai mare".

În context, arată sursa citată, a fost discutat proiectul Magistralei 6 de metrou, proiect de referinţă al agendei bilaterale. De asemenea, a fost subliniată oportunitatea dezvoltării colaborării în domeniul energetic, inclusiv prin semnarea recentă a Memorandumului de Înţelegere pentru realizarea unor proiecte în sectorul de infrastructură de gaz din Europa, între Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale - Transgaz şi Corporaţia Itochu din Japonia.

Subiectul principal de pe agenda întrevederii a fost stadiul actual şi perspectivele schimburilor bilaterale dintre cele două ţări, inclusiv în ceea ce priveşte agrearea termenilor Parteneriatului Strategic dintre România şi Japonia. Iniţiativa a fost lansată în ianuarie 2018, în contextul vizitei la Bucureşti a prim-ministrului nipon Shinzo Abe, şi reflectă cooperarea specială existentă între cele două ţări. A fost agreată necesitatea intensificării contactelor diplomatice şi sectoriale în toate domeniile de interes comun, precizează MAE.

În context, ambasadorul nipon a făcut o evaluare pozitivă a rezultatelor Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene.

"Acordul de Parteneriat Economic dintre UE şi Japonia reprezintă o oportunitate pentru sporirea schimburilor comerciale bilaterale, mai ales a exporturilor agroalimentare româneşti", adaugă MAE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel