LIVE  „Convoiul libertății“ a ajuns în Ottawa. Zeci de mii de oameni, în capitala Canadei la protestul împotriva vaccinării obligatorii / VIDEO

 Convoiul Libertăţii, blocaj la frontiere. Washingtonul cere Canadei să folosească 'puterile federale' (Casa Albă) / Sursă foto: Captură YouTube  Tireroaster's Garage
Convoiul Libertăţii, blocaj la frontiere. Washingtonul cere Canadei să folosească 'puterile federale' (Casa Albă) / Sursă foto: Captură YouTube Tireroaster's Garage

Zeci de mii de oameni au ajuns, sâmbătă, 29 ianuarie 2022, în Ottawa, capitala Canadei, pentru a protesta împotriva vaccinării obligatorii.

După șase zile petrecute traversând Canada, un convoi care a început ca un protest împotriva vaccinării obligatorii pentru șoferii de camioane care călătoresc în Statele Unite a ajuns în Ottawa, membrii și susținătorii săi transmițând o gamă largă de nemulțumiri.

„Convoiul Libertății”, organizat de camioane și vehicule private, a plecat din Columbia Britanică și a părut că devine tot mai consistent în drumul spre capitală, unde poliția se pregătea pentru un weekend imprevizibil de proteste. În ultimele zile, convoiului i s-au alăturat alte grupuri mai mici din sudul și estul Ottawa, precum și din regiunea capitalei naționale.

Mișcarea a atras oameni care se opun tuturor restricțiilor pandemice, oameni care doresc ca prim-ministrul Justin Trudeau să demisioneze și oameni cărora pur și simplu nu le place guvernul.

Vineri, Peter Sloly, șeful de la Serviciul de Poliție din Ottawa, a refuzat să spună câți protestatari se așteptă să ajungă pe Dealul Parlamentului. Departamentul a spus că aceștia vin în capitală în opt fluxuri diferite.

„Demonstrațiile din acest weekend vor fi unice, fluide, riscante și semnificative”, a spus el la o conferință de presă.

Sâmbătă devreme, străzile din jurul Parlamentului au fost umplute cu mașini și camioane, majoritatea purtând steaguri sau semne care denunțau măsurile de sănătate publică, scrie NY Times.

Potrivit site-ului fact-checking Politifact, estimarea susţinătorilor potrivit căreia la protest participă între 50.000 şi 250.000 de camionagii aflaţi în grevă este foarte supraevaluată. Conform unor calcule efectuate pe teren de către observatori, la manifestaţie participă un pic peste 1.000 de camioane.

De altfel, doar 15% dintre şoferii canadieni de camioane nu sunt vaccinaţi împotriva Covid-19, adică aproximativ 16.000 de oameni.

Proteste anti-restricții la Viena și Paris

Mii de protestatari s-au adunat la Viena sâmbătă, 29 ianuarie, pentru a demonstra împotriva restricțiilor de coronavirus și impunerea vaccinării obligatorii.

Joi, 20 ianuarie, Austria a devenit prima țară europeană care a legiferat vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19, după ce majoritatea parlamentului a votat în favoarea proiectului de lege, în ciuda opoziției Partidului Libertății de dreapta.

Mandatul va începe din februarie și va exclude populația sub 19 ani, femeile însărcinate și cele cu anumite afecțiuni medicale, scrie Ruptly.

Tot azi, la Paris, vestele galbene ies în stradă pentru a demonstra împotriva restricțiilor COVID-19, inclusiv a cerințelor de vaccinare și a politicilor economice ale președintelui Emmanuel Macron.

Recent, parlamentul francez a aprobat o modificare a permisului de sănătate, transformându-l într-un „permis de vaccin” pentru cei peste 16 ani. Sistemul va exclude accesul persoanelor nevaccinate de la activități de agrement, restaurante, arene sportive, târguri și alte locații (citește mai mult AICI).

De asemenea, manifestanții protestează și față de justiția economică și fiscală și împotriva reformelor pensiilor și șomajului (vezi imaginile AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel