CONTROVERSE cu măștile din China. Document exploziv de la Uniunea Europeană

Oficialii din sănătate au revocat autorizaţia pentru producerea de măşti pentru mai bine de 60 de producători din China, după ce aceştia nu au întrunit standardele de protecţie pentru lucrătorii din linia întâi. 

FDA, autoritatea principală din domeniul sănătăţii din SUA, a permis importurile, bazându-se pe datele de la companii. În mod normal, măştile sunt testate şi certificate de o divizie a Centrului pentru Prevenirea Bolilor înainte de a fi vândute în SUA, însă de această dată, din cauza pandemiei şi a crizei generate de aceasta, s-a trecut peste această etapă şi au fost acceptate donaţii de măşti din China, dar şi din alte ţări. 

Măştile venite din China sunt o versiune a măştilor N95, scrie nbcmontana.com. Acestea au un filtru care ţine la distanţă 95 la sută dintre particule. Cu toate astea, dintre cei 60 de producători verificaţi, doar 14 întrunesc această condiţie, de 95 la sută protecţie. Unele măşti, spre exemplu, nu filtrau decât 20 la sută dintre particule. 

Cu toate astea, FDA a transmis că măştile mai pot fi folosite doar pentru prevenirea infectării atunci când oamenii tuşesc sau vorbesc. Decizia FDA de a opri importurile din China nu afectează importurile din Uniunea Europeană. 

Standardul european 

Standardul european a fost aprobat în data de 19 noiembrie 2018 şi spune că acestea trebuie să blocheze cel puţin 95 la sută dintre particule dacă sunt de tip I, sau 98 la sută, dacă sunt de tip 2. 

Potrivit unui document de la Uniunea Europeană, măştile de tip I sunt ineficiente pentru personalul medical, acestea putând fi folosite doar în mod uzual, pentru transportul în comun sau pentru spaţiile comerciale închise. 

VEZI AICI DOCUMENTUL COMPLET

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel