Controversă după bilanțul COVID-19 al zilei. Cifra care ridică mari semne de întrebare, trei scenarii

O controversă uriașă este generată de bilanțul de astăzi cu referire la situația epidemiei de COVID-19 de pe teritoriul României. 

Joi, 26 noiembrie, în România au fost raportate 9.005 cazuri noi de infectare cu coronavirus. Numărul total al pacienților vindecați, conform comunicării oficiale, a fost de 323.514 de pacienți. Bilanțul deceselor se ridica la 10.712 persoane, iar în ultimele 24 de ore fuseseră raportate 171 de decese. În spitale, numărul total al persoanelor internate, conform bilanțului de ieri era: 13.248, iar la ATI 1226 de persoane. 

Astăzi, 27 noiembrie, avem 8.499 de cazuri noi. Față de bilanțul de ieri, s-au mai vindecat 3.143 de persoane. Bilanțul deceselor din ultimele 24 de ore se ridică la 172. Aflăm, din același bilanț al zilei, că în spitale sunt 13.157 de pacienți infectați cu COVID. Dintre acestea, avem același număr la ATI, respectiv 1.226 de persoane, acesta fiind și cel mai mare număr de pacienți cu COVID-19 de la Terapie Intensivă, recordul. 

Teoretic, conform declarațiilor publice, avem 1438 de paturi ATI destinate COVID. Dar, în România, la totalul de paturi ATI de 3.400, avem doar 1159 de medici ATI. 

Paturile ATI ocupate ieri și astăzi, cele 1226, sunt doar cu 1 în plus față de ziua de miercuri, asta în condițiile în care specialiștii în domeniu ne-au tot spus că din numărul total de cazuri noi, cel puțin 5% ajung în Terapie Intensivă. În România, pare că în ultimele zile s-a produs o minune. Totuși, managerii de spital COVID și suport COVID au declarat, în repetate rânduri, că nu doar că sunt la capacitatea maximă, dar și că tratează peste capacitate, așa cum am și văzut unele imagini din spitalele de top din Capitală. 

Prin urmare, ridicăm următoarele ipoteze legate de paturile ATI destinate COVID-19, în lipsa unei explicații oficiale, solicitate prin site-ul medical al DCMedia Group Grupului de Comunicare Strategică: 

1. S-a agravat, în ultimele 24 de ore, starea a 172 de persoane care au avut nevoie de mutarea pe secția ATI, adică fix câte persoane au decedat. Pură coincidență. 

2. Aceasta este cifra maximă de tratare la ATI pentru bolnavii de COVID. 

3. Cifre copiate eronat. 

Nu de alta, dar știm că oficialii au vorbit și de o capacitate de testare de 50.000 de teste COVID. La stat se fac maximum 25.000, restul până la o capacitate de cel mult 38.000 făcându-se la spitalele private, contra cost. Am aflat, însă, că 50.000 este capacitatea aparatelor de testare, dar nu și a întregului proces, și aici ne referim la recoltare. 

Vezi și: Situație cruntă la ATI. Prof. Cherecheș: Ca într-o situație de război. Începem să avem morți evitabile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel