Constanța nu ar fi raportat numărul real de îmbolnăviri COVID

Spital Covid. Foto: captură
Spital Covid. Foto: captură

Numărul îmbolnăvirilor comunicat din Constanța pare să nu fie cel real.  

În toată perioada pandemiei, Constanța nu a  raportat date reale la Bucureşti privind îmbolnăvirile de COVID-19, anunță Antena 3. Situaţia a fost descoperită de jurnaliştii care au încercat să afle de ce judeţul are numărul de testări raportate mai mic şi de nouă ori decât alte judeţe din ţară.

S-a descoperit că Prefectura Constanța a raportat doar testele efectuate în spitale şi în cadrul acestor unităţi sanitare şi doar îmbolnăvirile de acolo. Clinicile private au fost, în toată această perioadă, ignorate. DSP Constanța a admis greşeala pe care a făcut-o. A spus că este vorba despre o eroare umană, că s-au înregistrat doar testele din spitalele publice făcute în centrele care sunt acreditate de Ministerul Sănătăţii, iar datele raportate de aceste centre nu au fost coroborate cu cele din unităţile private care fac testări pentru COVID.

DSP şi Prefectura au dat asigurări că, în acest moment, situația a fost remediată şi numărul real de teste este undeva la 1000. Adică ieri au fost făcute 906 teste, iar astăzi 856, după ce miercuri fuseseră raportate doar 336. 

Directorul DSP spune că are toate raportările, doar că nu au fost făcute publice mai departe, către presă și către autoritățile centrale, din cauza acestei erori umane, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel