Constanța, noi restricții după ce a depășit incidența de peste 4 la mie. Saraiu, cu o incidență de 10,89, intră în carantină

Localitatea Saraiu, cu o incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19 de 10,89 la mia de locuitori, va intra în carantină.

Localitatea Saraiu va intra în carantină începând cu 27 martie, ora 12:00, transmite Agerpres. Totodată, potrivit Instituţiei Prefectului, în judeţul Constanţa, în afara comunei Saraiu, alte opt localităţi, printre care şi municipiul Constanţa, au o incidenţă a cazurilor de coronavirus de peste 4/1.000 de locuitori, urmând ca în acestea să fie aplicate prevederile hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) din 25 martie.

Rata incidenţei cumulate a cazurilor de COVID-19 înregistrată vineri, pe baza situaţiei din ultimele 14 zile, este în judeţ de 3,88 la mia de locuitori iar în municipiul Constanţa, de 5,84/1.000.

Care sunt noile restricții



Premierul Florin Cîţu a anunţat, vineri, că noile măsuri pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2 prevăzute în hotărârea CNSU vor fi aplicate începând de duminică.

"Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziţie să se pregătească, am avut o discuţie cu domnul Arafat şi am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie", a scris Cîţu pe Facebook.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunţat, joi seară, că în localităţile unde incidenţa cazurilor de COVID-19 trece de 4 la mia de locuitori circulaţia în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică va fi permisă până la ora 20:00 iar activitatea operatorilor economici se va desfăşura până la ora 1:,00. El a adăugat că, în cazul în care se va depăşi incidenţa de 7,5 la mia de locuitori, măsurile vor fi valabile şi în timpul săptămânii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel