Congresul Studenților din România (CSR), evenimentul zilei (VIDEO) | Live DC News

Uniunea Studenţilor din România
Uniunea Studenţilor din România

Uniunea Studenţilor din România organizează, în perioada 19-21 mai, Congresul Studenţilor din România (CSR), cel mai important congres studenţesc din ţară care reuneşte tineri din diferite colţuri ale României. Evenimentul este transmis live de DC News.

„Aceşti studenţi care vor să fie eroi pentru ţara lor, se unesc timp de trei zile, dezbat împreună viziunile asupra principalelor probleme de la momentul actual, îşi setează obiectivele şi îşi planifică paşii care îi vor duce către realizarea lor concretă”, precizează un comunicat cu ocazia evenimentului.

Tematica celei de-a a XIV-a ediţii a Congresului Studenţilor din România este Exodul de Inteligenţă. Această ediţie se va desfăşura în format fizic, în data de 21 mai 2022, în București, Sala C.A. Rosetti din cadrul Palatului Parlamentului.

Evenimentul se va desfășura sub forma prezentării unei rezoluții create de cinci Grupuri de Lucru: academic-educațional, egalitate de șanse, digitalizare, dezvoltare regională și mediu, respectiv economic. Acestea au analizat problema Exodului de Inteligență și au formulat soluții implementabile și fezabile, prin modificarea cadrului legislativ în vederea ameliorării acestui fenomen.

România se clasează pe locul 2 la numărul de persoane ce au emigrat către alte ţări cu scopul de a studia, lucra sau locui. Această problemă a început odată cu anii 90 când graniţele s-au deschis şi oamenii au simțit atracția unor standarde de viață superioară în țările vestice.

Într-un timp foarte scurt emigraţia a devenit un fenomen de masă în România. În prezent se resimte impactul masiv al migraţiei în toate domeniile pilon ale ţării.

Acum a sosit momentul să ne implicăm în mod activ în combaterea lui. În cadrul CSR ne dorim să facilităm dialogul dintre generaţia tânără şi forurile decizionale ale statului. Cu cât vom acţiona mai repede, cu atât vom preveni impactul unei viitoare tragedii şi vom spori speranţele ţării noastre.

Pe lângă înalți reprezentanți ai mediului de afaceri, la eveniment vor participa și reprezentanți ai clasei politice, inclusiv . Sorin Mihai Cîmpeanu, Ministrul Educației și Sebastian Burduja, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel