Urmărește emisiunea live


Concedieri pe bandă rulantă. Președintele BNS: Amărâţii ăştia nu beneficiază nici măcar de indemnizaţia de şomaj

Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical, a vorbit despre măsura drastică la care apelează cei mai mulți dintre angajatori, în criza provocată de coronavirus, alegând să-și concedieze angajații. Iată de ce o parte dintre aceștia nu pot primi nici măcar indemnizația de șomaj.

"Mulţi angajatori au pus presiune pe angajații pe care îi au, punându-le sub nas hârtii pe care aceştia le-au semnat - aşa-zisa încetare a contractului individual de muncă prin acordul părţilor. Amărâţii ăştia nu beneficiază nici măcar de indemnizaţia clasică de şomaj, nu vorbesc de şomaj tehnic. (...)

Apelul nostru către autorităţi şi Parlament vizează următorul lucru: Încetaţi să mai alocaţi măsuri de sprijin pentru firmele care renunţă în acest mod brutal la salariaţii lor! Managerii, patronii firmelor respective au luat deja decizii. Ei consideră că pot traversa această perioadă foarte simplu: dând oamenii afară şi rămânând singuri cu maşinăriile şi banii lor", a spus Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical, la Antena 3.

"Recurg la această măsură disperată"

"Este greu de spus, în momentul de faţă, câte persoane vor rămâne fără locuri de muncă. Mulţi dintre angajatori încă aşteaptă ca măsurile publicate în Monitorul Oficial să poată să producă efecte, să poată accesa măsurile şi atunci, văzând că încă nu au cum să ajungă la aceste măsuri, recurg la măsura disperată: "domnule, renunţăm la ăştia, la revedere, să plece, nu ne interesează ce se întâmplă cu ei", a mai spus Dumitru Costin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel