Comună din Alba cu un singur caz de COVID, băgată în SCENARIUL ROȘU. Cum a fost posibil. "Asta e matematica"

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Cea mai mică comună din  județul Alba a intrat în scenariul roşu după ce un singur locuitor a fost testat pozitiv cu COVID-19.

Este vorba despre comuna Ceru Băcăinţi din județul Alba care înregistrează, cu un singur caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile, o incidenţă de 3,66 la mie, având o populație de 274 de locuitori.

"Asta e matematica. Nu am inventat-o noi. La 250 de oameni, un om e 4 la mie. E simplu ca bună ziua. Dacă sunt doi oameni infectați, e carantină de-a dreptul. Viceprimarul stă acasă, are copil mic și restul cetățenilor își văd de treaba lor.", a declarat Ioan Trif, primarul comunei ceru Băcăinți.

Începând de miercuri, au fost instituite o serie de măsuri pentru diminuarea impactului riscului, cum ar fi interzicerea organizării de nunţi și botezuri. Totodată, a fost închis din nou, la interior, singurul bar din sat. Până în urmă cu câteva zile, Ceru Băcăinţi avea 2 cazuri de COVID-19 şi o incidenţă de peste 7 cazuri la mia de locuitori, transmite RealitateaPlus. Interesant este că singura persoană infectată din localitate este chiar viceprimarul comunei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel