Comuna Comăna, județul Brașov, a intrat de la ora 22:00 în carantină pentru 14 zile

Comuna Comăna, judetul Brasov, a ajuns la o incidentă a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 de 8,57 cazuri la 1.000 de locuitori, riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, susțin autoritățile. În acest sens localitatea a fost carantinată. 

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, secretar de stat dr. Raed Arafat, a emis Ordinul nr. 6912/06.04.2021, privind instituirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Comana, județul Brașov, începând cu data de 06.04.2021, orele 22:00, pentru o perioadă de 14 zile, până în data de 20.04.2021, orele 22:00.

Conform Ordinului, este strict interzisă intrarea/ieşirea din zona carantinată prin alte zone și căi de acces în afara celor deschise circulației publice, pe drumurile naționale, județene, comunale și forestiere. 

Circulația persoanelor 

Circulația și staționarea în spații publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declarației pe proprie răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverintei eliberate de angajator. 

Se limitează programul de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare şi nealimentare până la ora 18,00, cu excepţia farmaciilor și a staţiilor de distribuţie carburant care pot avea program nonstop. 

Se limitează numărul de persoane în incinta magazinelor alimentare la maximum 30% din capacitate, cu respectarea normelor de distanţare fizică. 

Operatorii economici 

Operatorii economici care desfăşoară activități de transport persoane şi care tranzitează zona carantinată vor putea efectua opriri în stațiile proprii pentru urcarea sau coborârea călătorilor. Operatorii vor lua măsurile necesare pentru limitarea accesului în mijloacele de transport astfel încât să fie respectate măsurile de distanţare fizică. 

Începând cu data de 06.04.2021, ora 22:00, agenții/operatorii economici în domeniul comercializării produselor nealimentare își vor suspenda temporar activitatea pe perioada aplicării măsurii, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. 

Ordinul nr. 6912/06.04.2021 al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență este disponibil aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel