Compania care deține Mercedes-Benz a anunțat dispariția unor modele și motorizări. Germanii vor mașini electrice

Mercedes-Benz va reduce costurile pentru a produce sumele necesare construirii mașinilor electrice și autonome.

Mercedes-Benz va reduce costurile pentru a produce sumele necesare construirii mașinilor electrice și autonome, conform Agerpres. În consecință, platforme întregi și familii de motoare vor dispărea din catalogul companiei germane, a transmis Markus Schaefer, membru al Board-ului firmei mamă, Daimler.

„Vom revizui actualele linii de producție și analizăm ideea restructurării portofoliului". Potențialele măsuri de reducere a costurilor de la Daimler nu vizează doar diferitele tipuri de mașini ci și sistemele de propulsie și platforme întregi, a declarat Schaefer.

Mai puține platforme în viitor

„Da, vom avea mai puține platforme în viitor. Pot să vă confirm o nouă platformă pentru Mercedes-Benz SL", a răspuns Schaefer când a fost întrebat dacă Mercedes va produce mașini pe platforme mai flexibile.

Unele produse ar putea fi eliminate din cauza înăspririi standardelor privind emisiile, a adăugat oficialul Daimler.

Profitul în scădere, vânzările în creștere

Daimler a informat recent că în 2019 profitul său net s-a redus la 2,7 miliarde euro, de la 7,6 miliarde euro în 2018, în timp ce profitul operațional a scăzut până la 4,3 miliarde euro, de la 11,1 miliarde euro în 2018. Această scădere a avut loc în pofida faptului că vânzările de autoturisme marca Mercedes au atins un nivel record în 2019, ceea ce i-a permit grupului german să își păstreze titlul de cel mai mare producător mondial de automobile premium.

În consecință, grupul german a decis să reducă dividendele până la 0,90 euro pe acțiune pentru anul 2019 de la 3,25 euro pe acțiune în exercițiul precedent. Daimler deține divizia de lux Mercedes-Benz și brandul Smart. În România, Daimler are două unități de producție, la Cugir și Sebeș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel